ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imaginile cu femeia-jandarm linșată de protestatarii violenți din Piața Victoriei, care au circulat pe toate posturile de televiziune și pe Faceook, l-au făcut pe senatorul ALDE Daniel Zamfir să le compare cu un moment la fel de dramatic din istoria recentă a României.
 
Daniel Zamfir amintește celor care au uitat ziua de 20 martie 1990, ziua măcelului maghiar de la Târgu Mureș, în care românul Mihailă Cofariu era bătut  bestialitate de hoardele maghiare. Atunci, presa internațională îl prezenta pe „omul cu pulovărul verde„, românul mutilat pe viață, drept maghiar supus violențelor românilor.

„Imaginea asta nu va fi uitată multa vreme. Seamănă izbitor cu scena din martie 1990, când la Târgu Mureș a fost linșat Mihăilă Cofariu. Acum, niste forme de viață, imbecili și scelerați, bolnavi de ură, linșează o femeie-jandarm. Șeful său suprem, președintele CSAT, condamnă ferm intervenția brutală a Jandarmeriei?!? Imaginea asta s-ar putea să-l urmărească multă vreme. Ghinion. Ei ar fi vrut ca victima sĂ fie din partea protestatarilor”, a scris Daniel Zamfir pe Facebook.

În seara protestului, o femeie jandarm a fost bătută cu bestialitate. Este în vârstă de 20 de ani. Tânăra are o suspiciune serioasă de fractură de coloană cervicală, cu riscul de a rămâne paralizată.
 
Despre evenimentele de la 20 martie care au însângerat România și maltratarea românului Mihăilă Cofariu, rămas mutilat pe viață, despre cum a denaturat presa occidentală atrocitățile de la Târgu Mureș puteți afla aici.