ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Cracoviei, Marek Jedraszewski, a rostit un discurs dur la adresa celor care doresc distrugerea națiunii poloneze și a valorilor familiei, considerând că această nouă „cultură LGBT” este o nouă „ciumă neagră”, comparându-i pe activiștii pro homosexualitate și pe cei care le fac campanie cu foștii lideri comuniști, scrie nypost.com.

Comentariile  arhiepiscopului, considerat o voce puternică în Biserica Catolică din Polonia, au fost făcut la aniversarea eroicei insurecții a partizanilor polonezi din Varșovia, împotriva Wehrmachtului, și terminată bombardarea capitalei poloneze din ordinul lui Hitler.

”Țara noastră nu mai este stăpânită de o epidemie și o ciumă roșie, dar e pe cale să se nască una nouă, care vrea să ne controleze sufletele, trupurile și mintea: aceea pe care o crează cultura Lgbt și steagul curcubeu, amenințare pentru valorile și soliditatea socială și familală a națiunii noastre”.

Referindu-se la eroismul partizanilor și soldaților polonezi împotriva naziștilor, el a îndemnat spre „apărarea împotriva noii amenințări, comparabilă cu bolșevismul, atac la dreptul la viață și la demnitatea unui bărbat și a unei femei care clădesc o familie pentru a da copii patriei”. El a spus că „promovarea ideologiei LGBTI neagă demnitatea umană”, deoarece „boala steagului curcubeu” este, în tezele sale absolutiste,  „neo-marxistă”.

Înainte de alegerile parlamentare din octombrie, partidul de guvernământ Lege și Justiție, PiS, a declanșat o campanie  anti homosexualitate, înfățișând drepturile LGBT drept un lucru tot mai periculos în Polonia tradițional catolică.
 
De asemeenea, zeci de entități teritoriale poloneze, sate, comune sau o adunare regională, s-au declarat în ultimele luni „libere de ideologia LGBT”. Într-o declarație intitulată „Districtul Swidnik (sud-est), liber de ideologia LGBT”, care poate fi consultată pe site-ul său oficial, consilierii denunță un „război ideologic” declanșat de „radicali care încearcă o revoluție culturală în Polonia atacând libertatea cuvântului, puritatea copiilor, autoritatea familiei și a școlii”.