ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Migranții protestatari dintr-o tabără supraaglomerată de pe insula grecească Lesbos au incendiat-o, incidentul soldându-se cu un mort.  Protestatarii, majoritatea afgani, au cerut să fie transferați pe continentul grec, anunță aljazeera.com.

„Situația este tensionată”, a declarat primarul Lesbos, Stratis Kytelis. „Există informații despre decesul unei mame  și al copilul ei. Încă nu am reușit să confirmăm asta”.

Nemulțumiți de faptul că tabăra este suprapopulată, migranții ajunși aici, majoritatea afgani, ar fi incendiat o plantație de măslini din apropiere și, la doar câteva minute mai târziu, ar fi declanșat un incendiu în interiorul taberei, a informat Theodoros Chronopoulos, purtător de cuvânt al Poliției elene.

Potrivit primelor informații, migranții aflați în respectiva tabără au devenit violenți din cauza faptului că pompierii ar fi intervenit târziu, iar după stingerea flăcărilor forțele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Autoritățile de la Atena au fost nevoite să trimită avioane militare într-o încercare de a calma situația.

Tabăra Moira găzduiește aproximativ 13.000 de refugiați, deși capacitatea acesteia este de doar 3.000 de persoane.

Presa elenă anunță căguvernul de la Atena pregătește o nouă lege privind dreptul de azil, pentru a gestiona mai bine situația zecilor de mii de migranți aflați deja pe teritoriul țării și a celor care continuă să sosească cu sutele.