ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un celebru medic italian a dat asigurări că noul coronavirus a dispărut din Italia și că a venit timpul să ca italienii să nu mai fie „terorizați” inutil, afirmații care au provocat imediat reacții din partea autorităților și a altor specialiști, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a declarat duminică la postul de televiziune RAI dr. Alberto Zangrillo (foto), directorul spitalului San Raffaele din Milano.
 
Zangrillo este cunoscut în Italia drept „medicul lui Berlusconi”, fiind cel care a ținut sub observație starea de sănătate a fostului șef al guvernului italian.

„Prelevările efectuate în cursul ultimelor zece zile au arătat o încărcătură virală absolut infinitezimală în termeni cantitativi, în comparație cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două”, a declarat el.

„A venit timpul să încetăm să terorizăm această țară”, a spus medicul.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu aproape 33.500 de morți în trei luni de zile în Italia, cele mai multe cazuri înregistrându-se în nordul țării și în special în regiunea Lombardia.

„În așteptarea probelor științifice care să susțină teza dispariției virusului, îi invit pe acei care se declară convinși de această teză să nu semene confuzie printre italieni”, a afirmat într-un comunicat oficialul din Ministerul Sănătății Sandra Zampa.

Șeful Consiliului național al sănătății, Franco Locatelli, s-a declarat „perplex” după ce a auzit afirmațiile lui Zangrillo. „Ajunge să te uiți la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistența în Italia a noului coronavirus”, a declarat el.