ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Familia lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis în timp ce se afla în custodia poliției din Minneapolis, a trimis o scrisoare către Națiunile Unite globaliste pentru a cere ajutorul în dezarmarea ofițerilor de poliție din Statele Unite.

Echipa de juriști a familiei a formulat scrisoarea, trimisă miercuri, potrivit NBC News, unuia dintre grupurile de lucru ale organismului internațional. În document, familia lui Floyd face apel la încetarea furnizării de echipamente militare și instruire de tip militar pentru poliție, a urmăririi penale independente și a autopsiilor „extrajudiciare” în cazul unor crime comise de poliție.

„Când un grup de oameni din orice națiune este privat, în mod sistematic, de dreptul său universal la viață, de guvernul său, trebuie să se facă apel la comunitatea internațională și la Națiunile Unite pentru a interveni”, spune avocatul familiei Floyd, Ben Crump, într-un comunicat de presă.

În paralel, la trei săptămâni de la moartea lui George Floyd, autoritățile spun că instituția poliției nu poate fi „reformată”.  Așa că se are în vedere „dezmembrarea” ei. Duminică, municipalitatea din Minneapolis, statul Minnesota, a transmis că poliția va fi „dezmembrată”, în urma manifestațiilor care au urmat după moartea lui Floyd. „Ne-am angajat să dezmembrăm serviciile de poliție, așa cum le cunoaștem și să reconstruim împreună cu populația noastră un nou model de securitate publică, care să asigure cu adevărat siguranța cetățenilor noștri”, a spusn Lisa Bender, șefa Consiliului municipal.

Donald Trump a declarat luni că nu va avea loc niciun fel de desființare a poliției în urma apelurilor ca autoritățile de protecție și ordine să fie dizolvate.
 
În timpul unui briefing de presă susținut luni, Kayleigh McEnany, purtător de cuvânt al Casei Albe, a declarat că președintele Trump este ”îngrozit” de apelurile ca poliția să fie desființată și analizează o serie de propuneri de reacție după moartea bărbatului de culoare George Floyd în timpul arestării sale de către poliția din Minneapolis, care a dus la declanșarea protestelor naționale.

”Președintele este îngrozit de mișcarea de desființare a poliției”, a afirmat McEnany.

McEnany a spus că Trump ”analizează diverse propuneri” de reacție la moartea lui George Floyd.