Lovitură pentru mișcarea #rezist? Toți oficialii americani care au susținut protestele pentru justiție și „lupta anticorupție” în ultimii ani au fost ELIMINAȚI din Departamentul de Stat al SUA. A mai rămas Klemm

Rând pe rând, oficialii americani care au susținut doctrina „exportului de democrație” în alte țări, au dispărut din funcțiile pe care le dețineau în administrația Statelor Unite.
Prima dintre ele, cea care a și promovat intens în România „lupta anticorupție” și „statul de drept”, a fost Asistentul pentru Afaceri Europene și Euroasiatice al Secretarului de Stat, doamna Victoria Nuland. De altfel, doamna Nuland a fost primul oficial de rang înalt ce a fost demis de noua administrație, la nici 7 luni de la preluarea mandatului.
Victoria Nuland, una dintre apropiatele actualului ambasador al României de la Washington, a fost cea care în 2014 vizita special Bucureștiul pentru a critica unele măsuri adoptate de Parlament în privința Codului Penal.
„Atunci, Nuland a avut întrevederi cu procurorul-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, cu președintele Traian Băsescu și cu ministrul de Externe Titus Corlățean, dar nu și cu premierul Ponta, care a lipsit atunci din țară, presa speculând că absența s-a datorat chiar vizitei lui Nuland și atitudinii critice a oficialilor americani față de autoritățile politice de la București”, scria Profit.ro.
Ultima întâlnirea a Victoriei Nuland a fost cu președintele Iohannis în ianuarie 2016, scria ActiveNews.
Conform sursei citate, Yee și-a prezentat demisia la începutul acestui an din cauza neînțelegerilor cu privire la noua politică externă a administrației Trump. Mai precis, Yee ar fi spus că SUA își face „adversari din țări pe care ar trebui să și le apropie”.
Brian Hoyt Yee a fost adus în cadrul Departamentului de Stat chiar de către fosta sa șefă. În calitatea sa de adjunct al acesteia, Brian Hoyt Lee a continuat discursul promovat de Nuland cu „lupta împotriva corupției”.
La finalul lui noiembrie, ActiveNews scria despre iminenta sa numire în funcția de ambasador al Macedoniei, dar până la urmă, n-a mai fost să fie. În februarie 2017, Yee s-a întâlnit și el cu patru dintre jurnaliștii selectați anterior de cineva pentru întâlnirea cu doamna Nuland: Dan Tăpălagă (Hotnews), Ramona Avramescu (TVR), Florin Negruțiu (Digi 24) și Liviu Avram (Adevărul). De remarcat este că Negruțiu a fost prezent în 2014 ca reprezentant al Gândul, iar în 2017 ca reprezentant al Digi 24. Mențiunea este importantă, deoarece marchează schimbarea prin care a trecut Digi între 2014 și 2017, necesară pentru a deveni „de încredere” pentru emisarii Departamentului de Stat. Remarcabil este și faptul că Evenimentul Zilei și-a pierdut locul odată cu punerea pe liber a echipei din care făceau parte Mircea Marian, Grigore Cartianu, Mălin Bot și alții.
Mark Toner este și el unul dintre oficialii din Departamentul de Stat care s-au implicat în bătălia politică internă. Astfel, în calitatea sa de purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, acesta emitea în februarie o declarație prin care arăta „îngrijorarea SUA” privind acțiunile Guvernului Grindeanu.
Având în vedere rangul scăzut al persoanei în cauză, declarația a surprins foarte multe persoane. Și pe bună dreptate: la nici două luni după emiterea ei, Mark Toner a fost eliberat din funcție.
În acest moment, din echipa „democrată” care a susținut și implementat la București doctrina „luptei anti-corupție” nu a mai rămas decât Hans Klemm. Poziția acestuia este mult mai șubredă acum, după ce toți superiorii săi ierarhici, cei care l-au recomandat pentru numirea în post, au fost îndepărtați.
De altfel, cea mai virulentă poziție a lui Klemm pe tema legilor justiției în varianta PSD-ALDE a avut loc la finalul lunii noiembrie 2017, atunci când Brian Yee încă mai era în funcție. Tot atunci a avut loc și ultima intervenție a Departamentului de Stat pe subiect, ceea ce acum poate fi interpretată ca un ultim act al lui Yee înainte de predarea postului.
La București circulă insistent zvonuri cu privire la înlocuirea lui Hans Klemm cu un diplomat apropiat președintelui Donald Trump.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre
Secțiuni: Externe
Persoane: Brian Hoyt Yee Dan Tăpălagă Donald Trump Grigore Cartianu Hans Klemm Klaus Iohannis Mălin Bot Mark Toner Victor Ponta Victoria Nuland
Locații: SUA
Subiecte: Legile justitiei PSD ALDE Lupta anticorupţie OUG 60 Parteneriat România - SUA Proteste București
Organizații: Departamentul de Stat al SUA
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (7)