ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Bănescu, după ce scuipă pe români în poalele „astroloagei” Alina Badic, îi pune papal pe propagandiștii homosexualiști și pe creștinii care au sfințit Calea Victoriei pe același plan

Sâmbătă seara, în emisiunea „astroloagei” Alina Badic de la B1 Tv, între „porți astrale”, „horoscopul săptămânii”, „kiron conjunct în nodul nord” și „cuadratură cu nodurile lunare” după ce „Pluto a intrat în tensiune”, l-am găsit și pe Pluto de la Patriarhie - personajul de desen animat -, scuipând patapievicist pe români.

Ce să facă și el? Merge pe urmele „maestrului” pe care-l adulează profund: când nu plagiază, pastișează.

Deși din promo aflam că Vasile Bănescu are „o pasiune” pentru adevăr și că în emisiunea horoscopistei el „va dezvălui esența creștinismului”, pe parcursul transmisiei „astrale” am aflat de la emulul lui Patapleșu doar esența mizeriei lui sufletești: „să te mândrești că ești român este o formă de absență a lucidității” - a spus Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei, recte al Patriarhului Daniel.

Cităm: „Nimic nu e mai ridicol decât un om mândru. Bine, unii se mândresc că sunt români, apropo de un slogan mai vechi și chiar mai nou, dar asta e o formă, aș spune, de absență a lucidității, pentru că n-ai niciun merit dacă invoci strămoși cu care nu ești legat decât prin firul adamic, ca să spun așa. Au fost și ei oameni, tu n-ai niciun merit pentru ce au făcut alții - și invocarea lor la nesfârșit, fără să le urmezi exemplul, fără să le calci pe urme, nu te ajută cu nimic. Eșuezi, naufragiezi pe cuvinte.”, s-a autodescris, din nou, clona mai proastă a lui Patapievici.

Vasile Bănescu nu este pentru prima oară la „astroloagă”. El este un abonat regulat al ei. Au sărbătorit împreună chiar și Tele-Învierea (pe stil „vechi”, clasic adică). Dincolo de aberațiile lui, ne întrebăm de ce ceea ce i-a fost interzis preotului „influensăr” Constantin Necula - melanjul new-age-ist „creștinesc” - îi este permis „teologului” fără absolut nici o carte publicată și găuri mari și negre în biografie?

Patriarhul nu se uită la televizor, așa cum ne spunea chiar purtătorul lui, cățelușul Pluto-știe-tot (după cum bine a observat Ion Cristoiu)?

Peste toate aceste măgării, diabolicul de la Patriarhie a mai trântit ieri una: el a pus cu nesimțire propagandiștii homosexualiști anticreștini și bolșevici de la marșul homosexual din Capitală cu creștinii drept-mărturisitori care au venit a doua zi să sfințească traseul parcurs de pidosnici pe Calea Victoriei, cu agheasmă și rugăciuni: românii credincioși, preoți și monahi care au răspuns în număr mare apelului filantropului Bisericii Ortodoxe Române George Becali și al Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință.

Citiți fraza lui perversă - prin care se erijează fraudulos nu numai în calitatea de reprezentant al Bisericii dar chiar și al Creștinismului (ce mai, Pluto e mai tare și ca Papa, alt închipuit pe aceeași temă) - și vă cruciți: „În legătură cu recentele manifestații publice LGBT și contramanifestațiile provocate de acestea, a fost solicitat și un punct de vedere al Patriarhiei. Acesta este următorul: „Stilul e omul”. Creștinismul și Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase.”

Dacă diavolul se ascunde în detalii atunci Vasile Bănescu e cel mai mizerabil detaliu al istoriei Patriarhiei.