ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Jandarmeria a blocat abuziv ACCESUL ROMÂNILOR în urma TRĂDĂRII LUI CIOLACU

Trădarea lui Marcel Ciolacu, care l-a primit pe Viktor Orban la „o masă informală” la Palatul Victoria rezultă și din textul cu care premierul ungur a periat momâia din vârful Guvernului de la București: „România are un premier nou. La mulți ani, să fie sănătos! Un premier, o nouă șansă. E al 20-lea premier român de când sunt prim-ministru. Poate la a 20-a încercare ne iese”, a declarat premierul de la Budapesta cu subînțelesuri.

ACTUALIZĂRI: Filmul evenimentelor de la Băile Tușnad. Mihai Tîrnoveanu: Zona s-a transformat din nou în "Regiunea Autonomă Maghiară". FOTO / VIDEO

ORBAN: "Nu am recunoscut niciodată că Ardealul este ținut românesc!" ACTUALIZARE: A apărut dovada trocului cu Ciolacu

Știrea Inițială: Zi încinsă la Băile Tușnad. Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine, sâmbătă dimineață, pe pământ românesc, pentru a perora, din noi, de pe scena așa-zisei Universității de Vară a maghiarismului secesionist din România, patronată de extremiștii antiromâni Laszlo Tokes și Kelemen Hunor.

Premierul ungar s-a cazat încă de miercuri într-o vilă din localitate după ce ”s-a pozat cu maimuța”, cum sună expresia, la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit formal cu Marcel Ciolacu, premierul român, ca să nu se spună că n-a salutat autoritățile țării în care se plimbă ca vodă prin lobodă. DE ASEMENEA, LA O MASĂ TRĂDĂTOARE,  A OBȚINUT PRINTR-UN TROC ASIGURAREA INTERZICERII ACCESULUI ROMÂNILOR LA MANIFESTAȚIILE REVIZIONISTE MAGHIARE DE LA BĂILE TUȘNAD.

Reprezentanții mai multor organizații românești, în frunte cu Mișcarea Națională și Calea Neamului, alături de care și-au anunțat prezența Frăția Ortodoxă, Legitimă Apărare și alte asociații patriotice, au transmis că vor fi de față la discursul prim-ministrului de la Budapesta iar presa sistemului susține alarmist că „jandarmii se pregătesc pentru posibile confruntări între naționaliștii români și participanții maghiari”.

Mihai Tîrnoveanu a informat că românii se strâng la ora 9,30 în fața Bisericii Ortodoxe din Băile Tușnad: „Comportamentul nostru va trebui sa fie EXCLUSIV PAȘNIC, indiferent de eventualele provocări. Nu se huiduie, nu ne luam la ceartă cu nimeni, indiferent ce-ar fi.”, a spus el. 

Peste o mie de invitați sunt așteptați la lucrările Universității de Vară declarată deschisă pentru orice participant. Cu toate acestea, organizatorii încearcă să filtreze etnic participanții pentru a elimina românii de pe propriul lor pământ. De această dată cei care vor să asiste la discurs au trebuit să se preînregistreze pe un site. Discursul lui Orban este planificat pentru ora 10.30.

Anul trecut, Mihai Tîrnoveanu și alți câțiva români au afișat în timp ce Orban susține drepturile Ungariei asupra Transilvaniei un banner cu înscris devenit celebru „Ceva este etern - Transilvania, pământ românesc”. Românii au fost huiduiți și loviți de „frații” noștri, maghiarii „pașnici”, și a fost nevoie de intervenția membrilor serviciilor speciale pentru a-i scoate teferi din mulțime (IMAGINI DE ATUNCI, AICI).

De data aceasta, românii vor să ridice și ei Tricolorul României, după cum ungurii flutură în mulțime stagul Ungariei (foto mai jos de anul trecut).

Antena 3 difuzează că „Autoritățile spun că sunt pregătite pentru ziua de mâine. De altfel, Băile Tușnad sunt înțesate de forțe de ordine, de la jandarmi care se plimbă prin campus, până la polițiști puși în fiecare intersecție din oraș, având în vedere că Viktor Orban stă într-o vilă de la intrarea din oraș, o vilă păzită foarte bine”.

Totodată, președintele Consiliului Județean Harghita, extremistul maghiar UDMR-ist Borboly Csaba, a cerut, într-o scrisoare trimisă către Ministerul de Interne, ca forțele de ordine „să intervină” „pentru a nu expune comunitatea la o nouă rușine, așa cum s-a întâmplat la Valea Uzului”.

„Dacă acei oameni care au comis infracțiuni, conform Codului Penal, în data 8 iulie, vor fi lăsați iar să facă scandal în Harghita, este un semn de slăbiciune din partea Ministerului de Interne. De aceea, am trimis o adresă către ministrul Cătălin Predoiu, în care am cerut aplicarea legii. Un scandal pentru țara asta, chiar dacă e vizat premierul Ungariei, nu folosește nimănui. Am speranța că Ministerul de Interne, prin forțele sale, va asigura ordinea”, a declarat Borboly Csaba din formațiunea exclusă de la guvernare pentru a se evita transmiterea de informații secrete din Guvernul României către Guvernul Ungariei și apoi către Rusia, aflată în război cu Ucraina, țară sprijinită de NATO.

Conducerea MAI a difuzat un comunicat în care arata că Jandarmeria și forțele de ordine se vor afla la Universitatea de Vară pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului.

Vom reveni!