ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apreciatul istoric ieșean Sorin Iftime de la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, expert atestat în patrimoniu cultural mobil și un mare iubitor al Iașilor și istoriei reale, a murit sâmbătă, 13 noiembrie, după exact două săptămâni de boală.

Nici unul dintre organele media care au publicat despre moarte lui nu a menționat micul și „insignifiantul” amănunt: era vaccinat. Astfel, se lasă de înțeles, prin manipulare - jumătatea de adevăr tot minciună este - că a murit... nevaccinat, desigur. Când de fapt se injectase cu vedeta serurilor experimentale pe oameni - „vaccinul” ARNm Pfizer

Cazul Iftimi este, iată, asemănător cu cel al Episcopului Gurie și maestrului Petrică Mițu Stoian, ambii morți oficiali de/cu Covid după vaccinare dar, în realitate, din cauze încă neidentificate precis. A fost inima la Petrică Mițu Stoian? Anticoagulantele? Dar la Episcopul Gurie: a treia doză, după cum spun maicile care îl avea în grijă? Tratamentul greșit?

În toate cele trei cazuri, media vândută din România a eludat într-o primă instanță că erau vaccinați ba chiar a susținut contrariul. Și nu sunt singurele cazuri. Presa abundă de astfel de dezinformări grotești, pentru a întreține Campania Șoc-Groază-Vaccinează.

La PS Gurie s-a mințit cu nerușinare că era nevaccinat, la artistul Mițu Stoian s-a manipulat oribil că moartea i-ar fi fost provocată tocmai de tratamentul inovator post-covid ca să se uite că era vaccinat iar la istoricul Iftimi nici măcar nu s-a amintit că era vaccinat.

Dacă vaccinul a contribuit la degradarea bruscă a stării lor de sănătate, până la colapsul total, nu putem ști, pentru că organele se feresc să ancheteze și această pistă, în detrimentul următoarelor posibile victime ale vaccinului sau ineficienței lui.

Iată că în Cazul istoricului ieșean, Directorul Arhivelor Naționale Iași. Florin Cîntic, prieten apropiat al victimei, a ținut să atragă atenția azi ceea ce toată presa a ignorat până acum: chiar declarația soției lui, Rodica Iftimi:

"Pentru că, dincolo de tragedia plecării lui Sorin Iftimi, au apărut, inevitabil, tot felul de speculații iată adevărul, așa cum ni-l spune colega noastră Rodica Iftimi : „Sorin Iftimi a făcut vaccinul Pfizer la centrul din Piața Unirii/Victoria, miercuri, 27 octombrie, pe o stare generală proastă, se simțea "răcit". Acolo, la acel centru, nimeni nu l-a verificat sumar, fiindcă in starea lui Sorin era interzisă vaccinarea. Sâmbătă dimineață a mers la o clinică privată, unde a solicitat un test Antigen, iar peste 5 ore a primit răspunsul pozitiv. Seara, la 18,50 am chemat Salvarea, care l-a dus la Lețcani, intr-un salon obișnuit. A fost mutat la ATI marți dimineață, 2 noiembrie. Apoi a fost mutat la ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase. Până sâmbătă, 13 noiembrie, dimineață, la ora 9,30, Sorin NU a fost intubat. Așadar, Sorin a fost internat fix două săptămâni.” Drum lin, Sorin! Ne vei lipsi”, a scris Florin Cîntic pe Facebook.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citiți și Adrian Pătrușcă: Moartea lui Mâțu Stoian este o Lebădă Neagră. Miza colosală a bătăliei pe cadavrul artistului

ACTUALIZARE: A fost constrâns istoricul să se vaccineze?

Un cititor ActiveNews ne scrie următoriul comentariu:

„Sorin era un om deosebit, modest, calm, cu un bun simt mai rar intalnit si care nu spunea nu cand era rugat sa ajute pe cineva. (Spun din experienta deoarece l-am cunoscut personal si as vrea sa cred ca eram prieteni). Vaccinul nu l-a facut pentru a da exemplu, ci pentru a asigura familiei painea de toate zilele.

Se punea tot mai des problema ca ar fi „bine sa fie injectat” deoarece altfel nu poate participa la prelegeri, simpozioane, cursuri si eventual nici la locul de munca.

Practic a fost o victima a manipularii din ultima vreme, care l-a facut sa aleaga cu inima stransa sa faca acest pas fatal. Sa nu credeti ca la asemenea pregatire deosebita ca istoric era plin de bani. Mergea mereu pe jos spre serviciu, piata etc (nu avea masina si nici permis de conducere) dar si pentru a economisi acel banut necesar pentru carti, studii si pentru bugetul familiei.

Era un mare pasionat de istorie. Cine vrea sa afle mai multe, poate incepe prin a citi CV-ul si eventual cartile dumnealui.

Asa ca ar fi bine sa ne abtinem de a vorbi de rau pe cineva care nu mai este, sa-l lasam pe Dumnezeu sa-l judece, si daca avem ceva de invatat din aceasta tragedie sa facem in asa fel incat sa nu mai apara altele la fel. Sincer ma doare sufletul sa vad cat de rai am ajuns, incat in loc de un gand pios, cautam cuvinte care murdaresc imaginea unui om deosebit (cu referire la alte comentarii... - Nota Red.).

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca iar pe noi sa ne ajute sa fim mai buni si mai intelepti!”