ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele consiliului de administrație al companiei petroliere private ruse Lukoil, Ravil Maganov, a murit joi după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central din Moscova, unde se afla internat, au informat agențiile ruse Interfax și TASS, citate de EFE, potrivit Agerpres, citată de BlackNews.

”Maganov a căzut de la fereastra camerei sale din Spitalul Clinic Central în această dimineață. A murit din cauza rănilor” (foto), a declarat o sursă anonimă pentru Interfax.

Citând surse ale forțelor de ordine, agenția TASS a relatat că incidentul s-a petrecut la ora locală 07:00 (04:00 GMT) și că este vorba ”de o sinucidere”.

Citiți și Morți ciudate în Familia Gazprom. 6 oligarhi ruși cu legături la Kremlin, dintre care 4 șefi Gazprom au murit în circumstanțe ciudate de la începutul „operațiunii speciale” din Ucraina

Maganov, în vârstă de 67 de ani, era internat în spital după ce suferise un atac de cord și lua antidepresive, potrivit acelorași surse.

Deocamdată, poliția nu a oferit oficial informații despre acest incident.

Compania Lukoil a difuzat joi un comunicat în care a anunțat că președintele consiliului de administrație al grupului petrolier rus a murit după ”o lungă maladie”, fără să ofere alte detalii.

Președintele consiliului de administrație al Lukoil lucra din 1993 în compania rusă în posturi de conducere.

Citiți și Încă un magnat din industria gazelor rusești a decedat în condiții suspecte: Alexander Subbotin, fost director executiv al Lukoil, a făcut atac de cord în pivnița unui șaman dintr-o suburbie a Moscovei

Maganov a fost prim-vicepreședinte executiv și superviza explorările și producția.

În 2020 consiliul director al Lukoil l-a numit pe Maganov președinte în locul lui Valeri Greifer, care a murit în aprilie acel an.

Maganov era unul dintre liderii istorici ai grupului Lukoil, înființat în noiembrie 1991. Potrivit comunicatului Lukoil, Maganov este cel care și-a imaginat și a propus numele companiei.

AFP notează că, în martie, Lukoil a fost una dintre puținele companii ruse care au cerut oprirea ofensivei Moscovei în Ucraina, care a fost urmată de o avalanșă de sancțiuni occidentale împotriva marilor grupuri și înalților responsabili ruși.

La sfârșitul lui aprilie, miliardarul Vaghit Alekperov, pe atunci președinte al grupului, a demisionat brusc la o săptămână după ce a fost plasat pe lista personalităților ruse sancționate de Marea Britanie.

Citiți și Decese suspecte la Moscova în Familia Gazprom. Fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev, descoperit mort alături de soția și fiica lui. Recent a fost găsit mort și directorul adjunct al Securității Gazprom