ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși de ani de zile se bate toba la posturile TV și pe site-urile progresiste preferate de Vasile Bănescu că Biserica este și trebuie să rămână separată de Stat, când este vorba de judecarea propriilor slujitori, potrivit canoanelor și regulamentelor Bisericii Ortodoxe Române, dintr-o dată, Biserica oficială face un pas înapoi și susține că „așteaptă finalizarea anchetei organelor abilitate”.

Asta pentru că „organele abilitate” și-au făcut culcuș chiar în Biserică.

Vedem cum în cazul carabei lui Calistrat Chifan intelectualii din cadrul Trustului de Presă Dilema - Trinitas TV au sărit repede de pe scaunele lor plușate dar în cazul lui Visarion Alexa, intelectualii lui Pleșu și Băsescu, în ciuda dovezilor, se scărpinau în cap după ce se antepronunțaseră categoric în favoarea fostei vedete TV.

Ne întrebăm, însă: a fost măciuca lui Calistrat Chifan mai dură decât mânuța finuță a lui Visarion Alexa în sufletul celor agresate? Și ca efect asupra „imaginii” Bisericii naționale? Deși nu imaginea ne interesează ci Adevărul întinat.

Nu știm. Dar așteptăm, încă, rezultatul anchetei Comisiei de Disciplină a B.O.R. în Cazul Visarion Alexa la fel precum așteptăm măsura oficială în Cazul Calistrat Chifan.

Dacă putem să pretindem raderea imediată a lui Calistrat Chifan atunci să se acționeze în egală și nu cu dublă măsură și în cazul îngropat al lui Visarion Alexa.

Reamintim că înaintea duhovnicilor și arhiereilor B.O.R. care l-au chemat la judecată în Comisia de Disciplină a Arhiepiscopiei Bucureștilor, Visarion Alexa a invocat dreptul civil deasupra dreptului Bisericii de a-l judeca după canoanele ei, fapt confirmat de Vasile Bănescu în comunicatul oficial pe acestă temă.

Dar dacă Visarion Alexa nesocotește propria Biserică, cea care l-a făcut preot, Comisia Bisericii, cea separată de Stat, de ce nu îl judecă conform regulilor Bisericii pe cel care și-a recunoscut oficial vina?

„De ce a mai fost lăsat să se erijeze în reprezentant al Bisericii în mass-media, când el era de fapt prin discursul său un agent al mass-media infiltrat în Biserică, și nu este singurul.scria ActiveNews, cu privire la Cazul Visarion Alexa, care ar fi trebuit să pună capat vedetismului în haine preoțești, fie că vine de la București, Iași sau Sibiu.

Calistrat și Alexa - și nu sunt singurii - , au ajuns vedete TV prin promovarea lor de către binecunoscutele exponente ale mass media criminale mituite de stat cu 40 de milioane de euro pentru marea minciună Covid. Ce turnesol mai bun ne trebuie?

Dar, așa cum scriam atunci, Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete.

Nu în ultimul rând, amintesc că amândouă vedete - și nu sunt singurele - s-au exprimat fără judecată și smerenie cu privire la profețiile Părintelui Justin Pârvu, care se împlinesc azi cuvânt cu cuvânt. Toate se plătesc. Aviz amatorilor.

PS: O glumă bună deși fără prea multă sare pe ea ne-a fost trimisă de un cititor zilele trecute, după ce a căutat pe internet noutăți despre evoluția cazurilor Visarion Alexa și Monica Macovei, peste care s-a pus batista, din câte se pare:

„Credeți cu Visarion Alexa s-a cuplat cu Monica Macovei, că prea nu se mai aude nimic de ei?”

Nu știm dar așteptăm răspunsul de la Radio Erevan din Deal.