ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ce nu l-a informat Bănescu pe Patriarh că preotul-mason decorat, Cătălin Tohăneanu, este „Mare Secretar” la Masonerie? Informația era publică de 13 ani pe Roncea.ro. PUTEREA a provocat „suspendarea” „Marelui Secretar” din Arhiepiscopia Târgoviștei. Pe când și cea a „Marelui Șambelan” de la Patriarhie?

Un preot din Arhiepiscopia Târgoviștei a ierarhului vaccinist IPS Nifon este Mare Secretar al Marii Loje Naționale a României. Alegerea lui Cătălin Tohăneanu ca mâna dreaptă a „Marelui Maestru” Radu Bălănescu s-a petrecut pe 7 noiembrie 2010. Informația nu a fost „secretă” ci a fost publicată chiar de autorul acestor rânduri în ziua alegerilor din masonerie, acum 13 ani (relatare integrală mai jos).

De atunci numele lui a apărut atât pe site-uri ale masoneriilor din România cât și pe portalurile instanțelor și ale unor site-uri de investigații jurnalistice, cu tot felul de afaceri necurate, dar și pe site-uri bine răspândite de presă, cum sunt ȘtiripeSurse, Money.ro sau Evenimentul Zilei.

Recent, Preafericitul Patriarh Daniel l-a și decorat, împreună cu un alt „frate” de Lojă, „Pro Marele Maestru al Ritului York” Claudiu Bocan, care a primit din partea Patriarhului BOR distincția Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni, potrivit ziarului Puterea și agenției de presă Basilica a Patriarhiei, care a fotografiat fericitul eveniment.

În urma dezvăluirilor ziarului Puterea, Patriarhia a fost silită să retragă distincția preotului-mason. Dar doar a preotului. Pe cea a „Marelui Maestru de York”, ca și pe cele patriarhale ale venerabilului maestru Constantin Bălăceanu-Stolinici NU LE-A RETRAS.

Ca un preot ortodox să fie Secretar General al unei organizații oculte condamnate de Sfântul Sinod al BOR timp de 13 ani și Patriarhia sau Arhiepiscopia Târgoviștei, din care făcea parte acesta, să nu știe, este EXCLUS.

Rolul consilierului pe probleme de presă și comunicare, jucat la Patriarhie de un personaj fără biografie, Vasile Curticeanu Bănescu, este să-și informeze superiorul consiliat asupra problemelor reale ale Bisericii și să preîntâmpine apariția altora.

Vasile Bănescu trebuia să-l informeze pe Patriarhul Daniel că un preot ortodox este băgat cât se poate de public și de adânc în măruntaiele masoneriei - de 13 ani! - și, în plus, că poate izbucni un scandal de presă dacă mai este și decorat la cel mai înalt nivel.

„Marele Șambelan” Vasile Bănescu era obligat să-i deschidă ochii Patriarhului.

În schimb, în tot acest scandal, în care a tăcut chitic pe tema ciudățenilor cazurilor de mai sus, tam-nisan (sic), după ce Înaltpreasfințitul Teodosie a fost primit de Patriarhul Ierusalimului, Prea Fericitul Teofil al III-lea, alături de care a co-slujit pe Muntele Tabor la Schimbarea la Față când s-a împlinit din nou minunea coborârii Norului Sfânt, pe Bănescu l-au apucat iar pandaliile și a început să debiteze noi prostii despre Sfânta Lumina de Sfintele Paști.

Bănescu s-a prezentat la Baza1 Tv și a trântit, fără nici o legătură cu subiectele fierbinți ale verii, că „argumentul invocat de ÎPS Teodosie nu este valid”, potrivit Adevărul: „Invocarea minunii aprinderii Luminii Sfinte la Ierusalim nu are nici cea mai mică legătură cu calendarul. Această minune s-ar produce independent de adecvarea la calendarul corect sau nu. Invocarea acestei minuni într-un mod cumva egocentrist – cu alte cuvinte, Lumina se aprinde doar pentru noi – este un lucru care are o conotație mai puțin creștinească. De aceea, am reacționat. Este un argument absolut nul, invalid din punct de vedere teologic, logic și de orice altă natură. Problema calendarului nu e o problemă de credință, nu e o problemă de teologie, e o problemă pur și simplu astronomică”, a declarat expertul în astrologie și astroloage Vasile Bănescu.

Asta e problema lui. Că nu și-a informat șeful direct că decorează în lanț masoni și nu dă bine la popor, când, chipurile, pentru asta a fost angajat, tot acum vreo 13 ani, ca să prevină distrugerea imaginii Bisericii în presă (aspect la care el contribuie din plin), nu e o problemă la zi. Sfintele Paști, da. Și Teodosie, neapărat!

Era o vorbă... a spus-o Adrian Pătrușcă, nu o mai repet.

La Târgoviște s-a petrecut (după 13 ani) o „minune”: masonul ”Mare Secretar” a fost îndepărtat din Arhiepiscopie.

Pe când și la Patriarhie?

Adende:

COMUNICAT

RĂSPUNS LA INFORMAȚIILE PUBLICATE DE ZIARUL PUTEREA.RO CU PRIVIRE LA CLERICI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Având în vedere articolele publicate de ziarul Puterea.ro referitoare la clerici din Eparhia noastră, facem următoarele precizări:

1, Am luat act de faptul că Arhiepiscopia Bucureștilor a retras diaconului Cătălin Tohăneanu Diploma Omagială 2022 – Anul Omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului cu medalie, acordată pentru sprijinul pe care l-a oferit Parohiei Sfântul Antonie cel Mare și Sfântul Ioan Casian Romanul în demersul de realizare a lucrărilor de pictură a acestui locaș, în perioada în care a îndeplinit funcția de epitrop, ținând cont de prevederile art. 123, alin. 8, din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, care precizează că: „Fără bine­­cu­­vântarea (a­pro­barea scrisă a) Chiriarhului locului, nu este îngăduit preoților, diaco­nilor și călugărilor să înființeze, să fie mem­bri sau să participe în asociații, fundații…”;

2. Ținând seama de disputa creată în spațiul public și pentru a nu prejudicia imaginea Patriarhiei Române și a Arhiepiscopiei Târgoviștei, diaconul Cătălin Tohăneanu a solicitat astăzi, 21.08.2023, și i s-a aprobat suspendarea din slujirea clericală, urmând ca acțiunile sale viitoare să nu implice în vreun fel Biserica Ortodoxă Română;

3. Pc. Pr. Vicar eparhial Ionuț Ghibanu nu a făcut parte vreodată și nici nu face parte din Asociația "Marea Lojă Națională din România” și nu se încadrează în prevederile art. 123, alin. 8, din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

RONCEA.RO, 7 noiembrie 2010 - Rezultatele alegerilor in masonerie:

Balanescu 533 – Gheordunescu 411. Bobic si-a pus "Mare Maestru”, Vintu si-a plasat "mare secretar de Externe”. Sa vedem ce va fi la Cavalerii de Malta

Alegerile din masoneria recunoscuta oficial de stat prin "adormitul” Adrian Nastase, respectiv "Marea Loja Nationala din Romania”, desfaurate la Parlamentul Romaniei, s-au incheiat. Public mai jos ultima relatare pe aceasta tema, preluata de la masonul rebel Florin Ghiulbenghian.

MLNR – Povesti Adevarate: „Ceea ce pronosticam corect in prima comentariu dedicat alegerilor pentru Mare Maestru al MLNR s-a implinit. Radu Balanescu a castigat destul de lejer turul al doilea si devine Mare Maestru pentru urmatorii 3 ani… cel putin… obtinand 533 de voturi fata de numai 411 contracandidatul sau, Mircea Gheordunescu (vad ca n-a iesit 544 – nota mea) Echipa din spatele lui Radu Balanescu a facut diferenta in cadrul acestui Convent. Cei doi Costel, si aici ma refer la Costel Iancu si Costel Bobic, au condus impecabil campania lui Radu Balanescu precum si negocierile de pe ultima suta de metri.

Decizia de indepartare a lui Radu Balanescu de conducatorii celor 2 Rituri de perfectie mai "usurele”, si anume Ritul Memphis-Misraim si Ritul York, i-au substras cateva voturi in Convent dar i-au adaugat un plus de credibilitate pentru platforma lui de asa-zisa reforma si curatenie. Plus decisiv in convingerea catorva zeci de Frati ca Radu Balanescu ar putea fi o solutie de evolutie fireasca si corecta a MLNR, ceea ce i-a si determinat sa schimbe macazul pe ultima suta de metri. Dar aceasta decizie ii vine manusa si lui Costel Iancu, singurul reprezentant al unui Rit din componenta MLNR care si-a facut public suportul pentru Radu Balanescu, asigurandu-i continuitatea influentei asupra tuturor deciziilor importante ale MLNR in urmatorii 3 ani. Ideea geniala a lui Costel Bobic de a-l scapa pe Radu Balanescu de balastul de imagine si credibilitate asociat suportului promis de Gheorghe Florea si Stefan Masu consider ca a asigurat castigarea unei finale ce avea in urma cu doar o saptamana un final total imprevizibil.

Din pacate, pentru a-si asigura linistea in finala, Radu Balanescu a fost fortat sa negocieze cu Chirovici pastrarea in echipa sa a celor doi loiali parteneri ai de acum fostului Mare Maestru, ma refer la Danut Tanasie si Cristi Unteanu (foto sus).

Plangerea pe care am depus-o la Marele Secretariat privind iregularitatea masonica a asocierii lui Balanescu cu Costel Bobic i-a venit manusa lui Chirovici, permitandu-i sa il determine cu extrem de mare usurinta pe Balanescu sa ii accepte cererile in schimbul pastrarii tacerii in Convent. Costel Iancu a fost cel care l-a determinat pe Chirovici sa nu ceara suspendarea lui Radu Balanescu din cursa spre functia de Mare Maestru, tot Costel Iancu garantandu-i lui Chirovici ca dolenatele sale vor fi intocmai indeplinite de catre Radu Balanescu. Faptul ca i-am prevenit inca de ieri seara pe principalii actori din acest joc asupra faptului ca voi actiona din nou in ziua Conventului le-a permis sa se regrupeze si sa ajunga la o solutie eleganta in urma negocierilor dintre ei.

Tot la capitolul confirmari vine si numirea lui Tohaneanu Viorel Cătălin ca Mare Secretar, Radu Balanescu dovedind astfel ca stie sa si respecte promisunile facute la inceputul campaniei sale.

Iar la capitolul asteptari inselate putem contabiliza numirea fostului Maestru Venerabil al celebrei Loje Tacerea (cunoscuta si ca Loja Mucles) Nasty Vladoiu in fruntea Justitiei Masonice. Exista creeate din aceasta zi toate premizele ca MLNR sa-si reia fructuoasa activitate de ciugulit cate un banut din timpurile lui Savancea, dar cu noi beneficiari.

Finalul acestor alegeri este unul asteptat de catre cei ce au inteles ca atat Balanescu cat si Gheordunescu sunt parte integranta a echipei lui Chirovici. De altfel, singurul castigor al alegerilor este chiar Chirovici. Oamenii apropiati lui raman in Marele Cnsiliu, il are la mana oricand doreste pe noul Mare Maestru, este confirmat drept conducator al Consiliului Luminilor si a avut parte de un Convent linistit, reusind sa evite confruntari dure ale suporterilor celor doi candidati. Prin alegerea lui Balanescu si prin sutinerea pe care i-a acordat-o astazi, Chirovici mai reuseste si stoparea tendintelor separatiste ale Fratilor ce nu il putea accepta pe Gheordunescu drept Mare Maestru si demonstreaza Marilor Loji regulare ca alegerile din MLNR nu au fost influentate de suportul sau pentru unul dintrre candidati. Ca atare, la capitolul imagine si stabilitate, Chirovici castiga pe toate fronturile, iar cei doi candidati nu pot decat sa accepte pierderile suferite datorita compromisurilor acceptate. Singurii care pierd sunt Fratii din MLNR, Frati ce se trezesc din nou ca votul lor a fost pur decorativ, deciziile fiind luate de altii si negocierile purtate avand in minte cu totul alte interese decat cele ale Ordinului.

Doresc sa inchei acest capitol mentionand ca, daca pana astazi prezenta lui Chirovici in fruntea MLNR a reprezentat oarecum o garantie a unei corectitudini si a rezistentei in fata tentatiilor materiale, calea spre trafic de influenta la o scara necunoscuta pana acum in Romania este larg deschisa odata cu alegerea lui Radu Balanescu drept noul Mare Maestru si confirmarea unui Mare Consiliu ce ii contine pe Danut Tanasie si pe Cristi Unteanu in urma unei campanii electorale concepute de Costel Bobic.

Iubiti Frati, va doresc sa munciti cu drag si spor in urmatorii 3 ani pe noua mosie a lui Costel Bobic!”

Florin Ghiulbenghian