ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, colega mea Claudia Marcu mai dădea o lovitură fanaticilor Covid 19. A publicat opiniile medicului Mihaela Secară cu privire la răspândirea virusului. Sunt convins că reprezintă doar o mică parte din ceea ce doctorul a spus. De ajuns, însă, pentru ca lumea să înțeleagă despre ce este vorba și, mai ales, să poată depăși starea de panică ce ne-a fost indusă de mai bine de un an. În mod cert, vorbele doctoriței nu au căzut bine mai marilor zilei, așa cum nici interviul cu medicul Flavia Groșan nu le-a făcut plăcere și a stârnit multe valuri la vremea lui.

Virusul nu se ia de pe stradă, în aer liber, după cum susțin medicii împărțiți în grupul de aplaudaci ai specialiștilor pe care nimeni îi cunoaște și cei cărora le este frică să vorbească. Nu se ia nici de pe suprafețe, așa cum eram speriați la începuturile pandemiei. S-a încercat chiar cultivarea lui pe suprafețe diverse, rezultatul fiind zero. Și nici de la decedați nu-l luăm. Cea mai mare probabilitate de a ne îmbolnăvi apare în momentul în care stăm în spații închise, neaerisite, cu o concentrație foarte mare de particule virale.
Ca în Legile lui Murphy
Este greu de acceptat că specialiștii lui Arafat, Iohannis și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătar, să nu fi știut aceste lucruri dezvăluite de Mihaela Secară. Și chiar dacă admitem că nu știau, într-un an de pandemie ar fi trebuit să se mai lumineze la minte. Sunt zeci, sute de articole de specialitate publicate care explică lucrurile pe îndelete. De studii publicate de experții români ai Apocalipsei Covid recunosc, nu am auzit.

Poate nu am căutat eu unde trebuie. Ai noștri au rămas ancorați la masca obligatorie, la spălatul pe mâini și la distanțarea fizică. Măsurile au fost luate ca atare. Ca într-o maximă atribuită lui Murphy, când, într-o cameră întunecată, te apuci să cauți o pisică neagră care tocmai a plecat de acolo. Bâjbâiala a dus la ceea ce am văzut cu toții. Creșterea numărului de îmbolnăviri și blocajul din secțiile ATI. În calcule nu intră, însă, și creșterea numărului de decese, pentru că nu există nicio dovadă că toți ar fi murit din cauza Covid.
Profit din cârpe
Mai bine de un an am fost jucăriile cuiva. Suntem în continuare, pentru că partida încă nu s-a încheiat. Am fost dresați să purtăm masca deși s-a dovedit că aceasta nu ne apără. Omul-mască a ajuns să fie stâlpul afacerilor statului veșnic lacom și fără bani. Omul-mască este susținătorul bugetului prin amenzi de milioane sau zeci de milioane de euro. S-a ajuns la decizii absurde și grosolane, să purtăm masca și pe plajă, și în apa mării, și la munte. Suntem tratați ca niște jucării proaste, care înțepenesc în poziția în care sunt puse. Premierul este vioara-ntâi în jocul acesta pe cât de obraznic, pe atât de fără minte. Dacă ne vaccinăm măcar 5 milioane până la 1 iunie, ne mai taie din restricții și, de la 1 august, scăpăm de mască. De masca de protecție care oricum nu ne apără, dar la care statul nu renunță pentru că este aducătoare de profit.
Cine sunt ei?
Am ajuns să fim jucăriile anchilozate pe care oricine le poate muta după bunul plac. Privim în gol și acceptăm orice se încearcă pe spatele nostru. Dacă suntem suficient de mulți, de la 1 august se vor permite petrecerile private. Dar numai vaccinați vom putea participa la ele. Vaccinul a devenit factorul de dezbinare.

De la „românii mei” am ajuns la „vaccinații mei”. Îi vezi la televizor cum zâmbesc în gol și laudă serul magic. Biete tinichele cu care, recunosc, n-aș vrea să mă însoțesc. Politica vaccinării se dovedește a fi pentru jucării din tablă, mai puțin pentru oameni. Deși alte state resping anumite vaccinuri, cu efecte secundare grave, la noi totul este bun. În alte țări sunt oameni care mor de pe urma vaccinurilor, aici nu. Aici totul e bun, căci carcasa de tinichea ne protejează. Iar când e să se întâmple ceva, sigur jucăria a fost de vină, i s-a blocat cheița sau i-a sărit arcul ce o făcea să răspundă la comenzi. Suntem jucăriile din mâinile unor neaveniți care ne coordonează existența. Cine sunt ei?