ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"De-ți va greși fratele tău, ceartă-l și dacă se va pocăi, iartă-l" (Domnul Iisus Hristos). Așadar se cuvine ca acela căruia i s-a greșit mai întâi să-l certe pe greșitul său (spre îndreptarea acestuia) și abia apoi, dacă se pocăiește, să-l ierte. Deci Dumnezeu nu vrea pe nimeni o mașină de iertare a celor care-i greșesc "de șaptezeci de ori câte șapte" (cu sensul de multe ori și fără număr), ci iertarea să fie dată cu discernământ. Adică celui care se pocăiește pentru greșeala lui, și nu și celui ce crede că poate face orice, sub cuvânt că Dumnezeu ne cere să iertăm fiecăruia oricât de mult ne-ar greși.

*Dâmboviță tulbure,/ Du-l pe mut în Dunăre/ Și ne scăpa de belea,/ De el și nevastă-sa.

*Dat fiind că nu prea mai are ieșire din aventura criminală din Ucraina, nu-i exclus ca Putin să încerce să provoace cumva Occidentul, sau chiar să declare război vreunei țări din NATO.

*Socialiștii americani (actualul Partid Democrat) nu se lasă. Deși Curtea Supremă abia a decis că reglementarea avortului e de competența legislativelor statale, ei - în frunte cu de acum legendara Nancy Pelosi, președinta Camerei Reprezentanților - au inițiat deja o lege ce urmează să fie adoptată de Congres - legislativul federal. Mă întreb dacă așa ceva face bine sau dimpotrivă democrației americane.

*Xantipa, soția lui Socrate, era caracterizată de contemporani drept  "cea mai insuportabilă dintre toate făpturile ce-au existat, există sau vor exista vreodată". Surse istorice susțin că marele filosof s-a căsătorit cu ea pur și simplu pentru a-și încerca și întări răbdarea. Ăla bărbat, frate, nu noi cei de azi, niște fătălăi care ne plângem că nevestele ne pun să dăm cu aspiratorul și să facem sarmale și cozonaci.

*Să fii în rândul lumii însemna odinioară să ai bun simț și mintea întreagă. Azi mi se pare că înseamnă exact contrariul.

*În urmă cu ceva timp Custodele Coroanei și Principele Radu s-au întâlnit la Palatul Victoria cu prim-ministrul Ciucă. A fost un dialog "pe tema acțiunilor publice ale Casei regale în plan intern și extern, în sprijinul dezvoltării economiei și educației românești”. Știrea de pe pagina de Facebook a Familiei Regale a menționat și că în cursul anului 2022 s-au împlinit 25 de ani de la primele acțiuni publice ale Regelui Mihai și ale Custodelul Coroanei susținute de autoritățile politico-administative românești. Și că în acest sfert de secol Familia Regală a susținut 11.500 de activități publice cu caracter economic, educațional, diplomatic, militar, cultural, sportiv, caritabil și social. De asemenea, Familia Regală a avut 365 de vizite în 55 de țări din Europa, America, Africa și Asia, pentru servirea intereselor României și consolidarea poziției țării noastre în lume. Scriu despre acestea și pentru că prin ele însele reprezintă, cred, lucruri importante, dar și pentru că ele au constituit un prilej în care Familia Regală a găsit de cuviință să intre într-un dialog direct și inedit, și prin asta și foarte interesant, cu o mai veche legendă care o privește. Concret, un cititor al paginii a scris „Sunteți plătiți regește pentru aceste fapte!” Iar răspunsul a fost acesta: "Familia Regală nu primește niciun leu de la stat sau de la contribuabili. Să avem discernământ când citim ceva pe Internet sau auzim la televizor. Nu tot ce se spune este adevărat. Toate cheltuielile pentru acțiunile publice regale sunt plătite de Familia regală”. Așadar basmul e basm - cum bănuiam de mult destui dintre noi, ceva în genul tonelor de aur cu care Regele Mihai a plecat din țară. Doar că azi scriitorii de basme nu mai sunt agitatorii Securității de altă dată, ci, ca în cazul de față, persoane ascunse, din motive doar de ele știute, sub câte un pseudonim banal și trist.

*Pe e-mail, una Codruța îmi tot face oferte pentru tratarea deviației de sept. Nevoie aș avea dar mă tem să nu fie torționara aia fugită la Bruxelles.

*"Frica de Dumnezeu este începutul înțelepciunii." Unii, ca mine, se tem de Dumnezeu în mod egoist, de frică să nu fie pedepsiți. Ceilalți, din dragoste de Dumnezeu - asemeni copilului bun care-și iubește tatăl și nu vrea să cadă din dragostea lui.