ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 23 martie 1933, Bundestagul adopta „Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich”. Adică „Legea pentru scoaterea din criză a Poporului și a Reichului”. 

Cunoscută pe scurt ca „Legea de abilitare” (Ermächtigungsgesetz), ea conținea doar cinci articole, dând puteri depline guvernului condus de cancelarul Adolf Hitler.

Acesta nu mai avea nici o obligație de a supune vreo măsură aprobării Parlamentului.

Ziua de 24 martie 1933 este considerată unanim de istorici drept data de instaurare a Dictaturii Naziste.

*


România tocmai a avut și ea un „24 martie”: pe 22 septembrie 2021, Senatul a aprobat abilitarea Executivului de a lua ce măsuri i se năzar pentru „combaterea pandemiei”, fără a le mai trece prin Parlament.

Mai mult, Senatul stabilește că TOATE drepturile și libertățile consfințite de Constituția României pot fi condiționate, prin Hotărâre de Guvern, de prezentarea Certificatului de Vaccinare.
 

Această monstruozitate juridică a fost adoptată cu sprijinul tuturor partidelor politice, cu excepția AUR.

(PSD a practicat obișnuitul său joc unsuros: abținerea sa a fost practic un vot de aprobare.)

Nu vă legănați în iluzii: majoritatea toxică transpartinică PSD – PNL – USR – UDMR va vota la fel și în Camera Deputaților, iar Iohannis va promulga.

Monstruozitatea va deveni lege de instaurare oficială a dictaturii. Mai bine zis, de OFICIALIZARE a dictaturii nebuloase, informe, pe care o trăim de un an și jumătate. 

*


Congresul PNL, desfășurat prin încălcarea flagrantă a legii, a fost o demonstrație de forță și aroganță. Un mesaj prin care românilor li s-a transmis că nu au altă soluție decât supunerea.

Un scuipat de șofer de BMW în obrazul bătrânului care traversează șontâc pe zebră.
 

*


Guvernul Cîțu se clatină. Paradoxal, acesta este semnul dictaturii care vine. Gnomul gângav și-a îndeplinit misiunea de a-l scoate pe Orban din joc și USR de la guvernare. Gnomul gângav poate să moară.

Se pregătește un guvern de tehnocrați. Este soluția dorită de toate partidele, inclusiv de AUR, care tot speră să îl aducă la Educație pe altminteri admirabilul Florian Colceag, „antrenorul de genii”.

Un guvern de tehnocrați este soluția ideală pentru pasarea răspunderii politice în teribila criză economică, socială și sanitară care se clocește. O spălare generală pe mâini, pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă. Sau pentru totdeauna. 

(Nu e departe vremea în care partidele politice, alegerile și democrația vor fi decretate revolute și se va încerca suprimarea lor, alături de alte instituții inutile, ca proprietatea, familia, biserica.)

Nu vă legănați în iluzii: tehnocrații vor fi tot AI LOR. Tehnocrați au fost la început și Arafat, și Rafila, și Cercel. Tehnocrați au fost și Nelu Tătaru și Horațiu Moldovan, ajunși acum consilieri ai premierului. Tehnocrat a fost și Emilian Imbri, primul care a cerut „dictatură medicală”, ajuns acum consilier al ministrului Educației.

Ce tehnocrați minunați, numai buni de uns și înscăunat, sunt Mahler, Marinescu, Craiu și mulți alți „eroi din linia întâi”... Știu și câțiva ziariști tehnocrați, cu verb, aplomb și ambiție, care ar putea fi ministeriabili. Un Minister al Propagandei pare mai necesar ca oricând.

Șleah... Echipa de tehnocrați, împuternicită de Parlament, va putea guverna discreționar, cu misiunea de a instaura dictatura. Fără a se teme de repercusiuni. Impunisabilii.

*


Nu vă legănați în iluzii! Șefa Comisiei Europene a descins la București nu pentru a ne aduce banii, ci pentru a îmboldi lucrurile. Ursula în coastă. 

Vaccinarea merge prost. România este la coada Europei. Se oțețesc dozele în cămară. Intolerabil.
 
Nu întâmplător, nemțoaica francofonă a ales să viziteze cu Iohannis un spital, nu o autostradă. A arătat care sunt prioritățile Bruxelles-ului, Berlinului și Parisului în România.

*


Vaccinarea merge mână în mână, biceps în biceps, cu PNRR-ul.

Certificatul de Vaccinare are rolul de lesă. Sau de arcan. Odată grumazul prins în laț și strâns bine, picioarele se înmoaie. Animalul nu mai opune rezistență.

Nici la măsuri sanitare, nici la măsuri economice.
 
Înțepătura deschide calea. După vaccin, sunt introduse în organism și celelalte...

Certificatul Verde de vaccinare este abia volumul I dintr-un roman-fluviu mai gros decât Orbitor. Urmează Certificatul Verde „Green Deal”. 

În Italia, președintele Sergio Mattarella a anunțat deja că se va instaura o „stare de urgență permanentă pentru climă le fel ca pentru coronavirus”.


În Olanda, Marea Britanie și alți aștri ai democrației, după care politrucul dâmbovițean se orientează ca Ahab după Steaua Polară, cetățenii sunt „sondați” ce părere au dacă s-ar institui un „sistem de credit social personal al emisiilor de carbon”.

*


„Green Deal” înseamnă taxare, supra-taxare și taxidermie (ți se ia și pielea de pe tine) pentru tot ce nu consumă energie de la soare, vânt sau mare. Care energie are două caracteristici principale: e foarte scumpă și inconstantă, provocând hiatusuri în aprovizionare. Pene de curent.

(Criza actuală din Marea Britanie este efectul „înverzirii” forțate a economiei. 

Iar programul Energiewende al lui Merkel, care a închis minele și centralele nucleare, a făcut ca germanii să plătească cea mai scumpă energie electrică din UE. Drept care, cancelara a început să redeschidă minele de cărbune și a inundat țara cu gaze de la „dragă Vladimir”.)

*


Ce conține așadar Vaccinul? Închiderea minelor, scumpirea energiei, distrugerea satelor prin interzicerea încălzirii cu lemne, șomaj, explozia generală a prețurilor, sărăcirea populației, nimicirea a ceea ce a rămas din sistemul de sănătate, foamete, moarte.

Iohannis, Cîțu și restul gangului și-au frecat labele de satisfacție că au primit 29 de miliarde de euro, din 80 câți au promis inițial. 

În realitate, ca în bancul de la Radio Erevan, nu ni s-a dat nimic. Ni s-a luat totul.

Dacă ar fi posibil, România ar trebui să scoată ea bani din buzunar numai să scape de Pacostea PNRR.

Jalnică ironie a soartei: cucoana care a pus la propriu pe butuci mândra armată germană, de au ajuns bieții Friți să se împuște cu cozi de mătură la exercițiile militare, a fost trimisă să aducă și România la sapă de lemn.

*


Vaccinarea merge mână în mână cu Criza. Criza cu Îndrăcirea.

„Ah, ce interesant”, exclamă profesorul Woland / Satana, în Maestrul și Margareta, când Berlioz și Bezdomnîi îi spun că Dumnezeu nu există.

„O, e încântător”, face el din nou, când află că cei doi intelectuali sovietici (un redactor șef și un poet) sunt atei.

„În țara noastră, ateismul nu mai miră pe nimeni”, îi explică aceștia diavolului. „Marea majoritate a populației noastre, devenind conștientă, de mult nu mai crede în Dumnezeu.”

Tot mai interesat, Woland continuă să îi iscodească: „Dacă Dumnezeu nu există, atunci se pune întrebarea: cine îndrumă viața omului și, în general, toată rânduiala de pe pământ?”

„Omul le îndrumă pe toate”, explică poetul.

„Și nici diavolul nu există”, insistă profesorul.

„Nici diavolul... Nu există nici un diavol.”

„Foarte interesant, zise profesorul, cutremurându-se de râs; cum vine asta? La dumneavoastră, orice cauți nu găsești?”

*


Pe vremea comunismului sovietic, diavolul umbla mai cu fereală. În vremurile noastre, îndrăcirea lumii este fățișă. Dracii joacă tontoroiul nestingheriți. Fac parte din cotidian.
 
(Din ce cotloane întunecate ale Infernului au răzbătut pe fața pământului hoardele de șoc din Australia, care își calcă în picioare propriul popor, bat, gazează și împușcă femeile și copiii? Ce inginerii sociale și ce bolboroseli de vrăjitoare nebună au făcut posibilă apariția unor asemenea monștri?)

Vaccinarea devine Biserică, iar Vaccinul este Noul Mesia. Mântuitorul Recent, apărut din celulele copiilor uciși în burțile mamelor lor, ne promite eliberarea. 


Dumnezeul original este proscris. Valurile de COVID adoră să lovească de Crăciun și de Paști. La moaște te închini doar cu Cerficatul de Vaccinare, zice primarul Iașului, aprobat de Cîțu.

Se pregătește terenul pentru biserici. Fără vaccinare, nu mai pupi Împărtășanie sau Lumină de Paști nici măcar cu Poliția. Vela nu era tehnocrat.

Pentru evitarea discriminării și pluralism, fiecare sărbătoare creștină  va fi dublată de un marș LGBT. 

*


Ca urmare a influenței nefaste a familiei, unde mai ales bunicii pe care COVID-ul nu a reușit să îi ucidă le bagă copiilor în cap bazaconii mistice, micuții trebuie confiscați de stat din căminele înapoiate, de la cele mai fragede vârste, și educați în spiritul luminos al materialismului dialectic și sexual.

Bolnavii sunt niște ființe nevolnice la fel de detestabile ca bătrânii. La fel de inutili societății. Ei trebuie stârpiți fără milă. 

Împiedicarea lor de a se trata, sub pretextul lipsei de locuri în spitale, s-a dovedit eficientă. Nouă din zece canceroși, care făceau de pomană umbră pământului. au murit. Un om în minus, o porție de mâncare în plus, zice Malthus.

Evacuarea spitalelor (neapărat în crucea nopții, pentru efecte speciale) trebuie deci generalizată.

Există o singură boală – COVID-ul – care se tratează exclusiv prin Vaccinare. Restul sunt bolnavi închipuiți, care supra-solicită inutil sistemul de sănătate.

(O variantă este arderea bolnavilor direct în spitale, însă aceasta trebuie utilizată cu atenție, pentru a nu distruge clinicile care urmează să fie privatizate.)

Altă măsură – aplicată cu deosebit succes în majoritatea țărilor dezvoltate – este Eutanasia. Folosită la scară largă, în paralel cu Vaccinarea, ea poate asigura o forță de muncă întinerită și viguroasă pentru construirea societății resetate de mâine.

*


Aceste vremuri vor veni curând. Au și venit. Și ne vor lovi pe toți. Nu vă legănați în iluzii! Nu există scăpare: te pecetluiești sau pieri!

„Și ea (Fiara) îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul.”

Codul QR - „Chiuaru”, cum îi zicea o băbuță – a devenit mai important ca aerul și ca apa. Fără el, mori cu zile.  

Știu inși mai citiți și mai duși la biserică decât Berlioz și Bezdomnîi care râd când aud de profețiile Apocalipsei. Deși susțin că sunt credincioși și recunosc cu jumătate de gură că toate profețiile despre venirea Lui s-au împlinit.

Atunci, cum nu se vor împlini până la Capăt?

(Ciudat: majoritatea celor care râd, ca de niște superstiții băbești, nu pleacă de acasă până nu ascultă horoscopul.)

*


Iluziile au murit. A rămas Nădejdea. Și Credința. Și Dragostea.

Este vremea acțiunii. Creștinii nu fac revoluții. Ei ies în față și mărturisesc. A mărturisi vine de la grecescul martyreo. Mărturisitorii sunt martiri. Mucenici.

Pentru că mărturisirea este numai UNA. Consecințele pot fi multiple,  putând merge până la suferință și moarte. Dar Mărturisitorul nu își face asemenea socoteli. Se lasă în seama lui Dumnezeu.

*


Am postat zilele trecute pe Facebook primul și ultimul vers dintr-un poem faimos al Blandianei:

„Eu cred că suntem un popor vegetal... / Cine a văzut vreodată un copac revoltându-se?”

O doamnă m-a înțepat elegant cu un comentariu luminos: „Cine a văzut mămăliga explodând...”

Am vrut să îi replic sarcastic: „Cu făcăleț din exterior. Făcălețul de atunci ne cocoșează și ne învinețește azi spinările.”

Dar mi-am adus aminte de acel episod straniu, neverosimil, din decembrie 1989. Un grup de tineri, aflați încă pe băncile școlilor atee, au ieșit fără teamă, cu piepturile goale, în fața gloanțelor, strigând ca mucenicii primelor veacuri: „VOM MURI ȘI VOM FI LIBERI”.

Aceste cuvinte cutremurătoare nu au mai răsunat în nici o altă țară, în acele luni fierbinți din 1989. Și nici de atunci încoace.

Era un colind însângerat care părea să țâșnească direct din adâncurile temnițelor comuniste. 

Un colind care împlinea o profeție:
 
„Ne vom întoarce într-o zi.../ Ne vom întoarce ca un fum / Ușori, ținându-ne de mâini, / Toți cei de ieri în cei de-acum, / Cum trec fântânile-n fântâni...”