ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:16 Am primit din partea Radio București FM următorul drept la replică: În cursul zilei de astăzi a apărut pe site-ul activenews.ro o știre în care faceți referire la comportamentul și limbajul unei persoane pe care o considerați angajat al Radio București FM, parte din Radio România. Deontologia jurnalistică vă obligă să verificați o informație înainte de a o publica, iar faptul că NU ați făcut acest lucru mă pune în situația de a corecta știrea difuzată de dvs.

Persoana la care faceți referire în articol ("Marius Tanasa") NU ESTE și NU A FOST angajat sau colaborator al București FM, postul local al Radio România. Întrucât există posibilitatea ca acest cont să fie unul fals, vă informez că am raportat contul la Facebook.

Știrea inițială

 

Deși vorbesc despre „Respect” și cer toleranță, se pare că susținătorii căsătoriei între persoane de același sex, încep să-și piardă răbdarea în dezbaterea despre inițiativa de revizuire a Constituției a Coaliției pentru Familie.

Dacă ieri prezentam cazul unor persoane care cereau „Moartea Coaliției”, chiar pe pagina Platformei „Respect”, fără să fie deranjați de nimeni, acum este vorba despre un caz și mai grav.

Un jurnalist de la Radio București FM - ce aparține de Radio România, angajat al Societății Române de Radiodifuziune plătit din bani publici, l-a amenințat direct pe președintele Coaliției pentru Familie cu moartea, chia pe pagina publică a acestuia din urmă. Limbajul ziaristului este mai mult decât licențios și este cu atât mai scandalos cu cât este folosit public de către un angajat al statului, plătit din banii contribuabililor.

„Băi m...e, tu pe lângă că promovezi numai știri false, fakenews, băi m...e, tu încerci să închizi gura celor care nu o sug rușilor? Poate vrei să te lipești de un bocanc în gură pe șoseaua de centură. C....e rromânesc, orrrrtodox, te caut în MȚR și te calc în picioare. Jegosule”, sună mesajul jurnalistului de la Radio București FM, publicat la o postare distribuită de Mihai Gheorghiu despre Nicolae Iorga
 
Președintele Coaliției, Mihai Gheorghiu, este director adjunct al Muzeului Țăranului Român. Recent, Coaliția pentru Familie a denunțat o campanie de intimidare la adresa sa, construită prin dezinformare, cu ajutorul unei părți a presei și a unor activiști pentru drepturile homosexualilor. În cel mai recent exemplu, Sorin Cucerai a încercat să asocieze CPF cu nazismul, iar ieri cotidianul Adevărul a inventat o nuntă între lesbiene la început de secol XIX în Țara Românească.