ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 noiembrie, cetățenii cu drept de vot sunt invitați să pună ștampila pe cel pe care-l doresc în funcția de Președinte al României.

Urmărind puținele dezbateri electorale care au avut loc în perioada campaniei, am observat că nimeni nu pune întrebările care ne interesează și pe noi, cei care formăm comunitatea conservatoare a acestei țări. Așa că ne-am hotărât să-i întrebăm, noi, direct, pe cei 14 candidați la funcția despre ce ne doare.

Sigur că discuția putea fi mult mai largă, dar considerăm că aceste întrebări răspund marilor teme care afectează societatea: familia, declinul demografic, migrația, suveranitatea țării și libertatea individuală.

Răspunsurile lui Cătălin Ivan, aici. 
Răspunsurile lui Alexandru Cumpănașu, aici.
Răspunsurile Ramonei Ioana Bruynseels, aici.
Răspunsurile lui Sebastian Popescu, aici.
Răspunsurile lui Ninel Peia, aici
Răspunsurile lui Ion John Banu, aici.
 
Azi, Bogdan Stanoevici, candidat independent:
 
1) În opinia dvs, familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie sau pe căsătoria dintre soți?
 
Familia înseamnă o femeie, un bărbat sau unul sau mai multi copii. Căsătoria se face doar intre o femeie și un bărbat.

2) Susțineți statul național sau doriți crearea unei suprastructuri federale numite Statele Unite ale Europei?

Un stat național român puternic într-o Europă puternică. 

3) Sunteți pro sau contra migrației așa cum este stipulată și definită în Pactul ONU pentru migrație care a fost semnat și ratificat de România? Dacă răspunsul este afirmativ, care ar fi numărul maxim de migranți acceptabil și care ar fi condițiile de îndeplinit pentru primirea lor?
 
Migrația este un fapt, o realitate cu care se confruntă în special Europa. Acceptarea migranților trebuie facută într-o ordine a priorităților (femei, copii, bătrâni) alungați de războaie, dar numai în număr rezonabil în funcție de capacitatea statului de a primi migranți. Condiția sinequanon este respectarea tradițiilor, legilor, religiei și obiceiurilor țării noastre. 

4) Dat fiind prezentul declin al forței de munca din România sunteți de acord cu importul de muncitori? Dacă da, din ce zone ale globului?

Nu. Este o falsă problemă. În România există suficientă forță de lucru, dar oamenii nu sunt incurajați să muncească ci li se pun la dispoziție ajutoare sociale. Sau multi prefera sa lucreze „la negru" și să primească ajutor de șomaj. Este necesara o adevărată politică a inserțiunii în câmpul muncii.

5) Sunteți de acord cu implementarea de măsuri pro-nataliste și pro familie (un exemplu ar putea fi modelul polonez sau cel maghiar) pentru a opri declinul demografic al țării?

Absolut. Politica de asistență a natalității este inexistentă la noi. 
 
6) Sunteți pro sau contra obligativității vaccinării sau al oricărui tratament medical pentru copii, fără consimțământul părinților?

Sunt anumite vaccinuri care trebuie să rămână obligatorii, cu condiția unui control extrem de strict al vaccinării. În situații de urgenta, importantă este salvarea vieții copilului. Părintii trebuie consultați cu privire la tratamentele pentru copii, cu excepția cazurilor în care aceștia refuză anumite tratamente medicale pentru copiii lor, din motive de apartenență la anumite grupări de tip secte religioase. Prioritatea rămâne sănătatea copiilor și starea de bine a familiei.