ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Accept a lansat un apel public privind identificarea homosexualilor pe care să-i reprezinte în justiție împotriva statului român, în contextul în care parteneriat civil nu este recunoscut în România.

Potrivit unui anunț făcut de Accept, homosexualii care doresc să dea statul român în judecată trebuie să completeze un formular, în care să prezinte informații atât Partenerul A, cât și Partenerul B.

„Asociația ACCEPT inițiază o campanie de litigare pentru protecția vieții de familie. Pentru realizarea campaniei avem nevoie de cât mai multe cazuri, cât mai multe cupluri de același sex care doresc să dea statul roman în judecată pentru ca nu există parteneriat civil în România. Acest caz, unic ca dimensiune în Europa, reunește deja 13 familii care își apară drepturile în instanță, în ciuda faptului că statul român afirmă că nu există o nevoie socială pentru reglementarea parteneriatului civil”, se arată în comunicatul asociației.

Reamintim că duminică, 7 octombrie, a fost organizat un protest pentru legalizarea parteneriatului civil, la care, deși anunțat ca un eveniment crucial pentru comunitate, au participat 17-18 persoane.
 
Este relevant pentru situația în care ne aflăm, că deși asociațiile care promovează homosexualitatea susțin că parteneriatele civile sunt o „necesitate socială”, e nevoie de apeluri publice pentru găsirea unor cupluri care să afirme așa ceva.

Există suspiciuni că și în celebrul caz „Coman-Hamilton vs România”, a fost vorba despre o „căsătorie în interes de serviciu”, dat fiind faptul că Adrian Coman este fost lider al Accept și actual director în cadrul unei organizații globale LGBT cu misiunea de a efectua „schimbări în acele regiuni ale lumii care sunt cel mai ostile conceptelor de drepturi LGBT, respectiv de egalitate de gen”

De altfel, urmărind paginile publice ale celor doi de pe rețelele sociale, niciunul nu menționează că ar fi căsătorit și nici nu există vreo referire la celălalt „soț”.
 
Actualul lider Accept, Florin Buhuceau(Foto stânga), pretindea că este căsătorit cu un spaniol pe nume Raoul, pe vremea când cerea legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, iar acum este implicat în procesul privind legalizarea parteneriatului civil împreună cu altă persoană, Victor Ciubotaru. Nu este clar ce s-a întâmplat cu „mariajul” cu cetățeanul iberic.
 
Parlamentul României a respins mai multe proiecte de legalizare a parteneriatului civil în ultimii ani.