ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, ÎPS Laurențiu și ÎPS Teodosie, au fost chemați la audieri de către Direcția Națională Anticorupție în cazul cărților scrise de Gigi Becali în detenție, fiind plimbați prin fața camerelor de luat vederi.

Mitropolitul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost coordonatorul științific al lucrării "Muntele Athos, patria ortodoxiei", iar Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, a fost coordonatorul lucrării "Iubirea milostivă și mântuitoare". Cu alte cuvinte, cei doi ierarhi au binecuvântat intenția lui Becali de a scrie respectivele cărți.


„Cei doi ierarhi, în calitatea lor de profesori universitari, și-au asumat personal, neangajând instituția Bisericii, actul de recomandare spre publicare a cărților respective, cărți al căror conținut a fost apreciat ca unul conform cu învățătura creștin-ortodoxă”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Prof.Dr.Pavel Chirilă a reacționat la spectacolul mediatic din ultimele zile, așa cum o făcuse și Marian Munteanu, mai devreme. Într-o declarație trimisă la redacția ActiveNews, Prof.Dr. Chirilă, se întreabă dacă "Exprimarea opiniei asupra unei cărți se cheamă favorizarea infractorului".
 
Iată declarația integrală:

"După chemarea la DNA a unui mare om de știință și patriot, a venit rândul ierarhilor, filmați cu obstinație în veșmintele lor simbolice de camerele TV.
Exprimarea opiniei asupra unei cărți se cheamă favorizarea infractorului. Înstrăinarea tuturor averilor unei țări - aurul, pădurile, petrolul, solul fertil, terenurile - prin legi favorabile jafului, oare cum s-ar putea chema?

Atacurile permanente și batjocura la adresa Bisericii, erodarea moralei creștine, tentative legale de alungare a religiei din școli și strâmbarea noțiunii de căsătorie, trimiterea în bezna uitării a memoriei martirilor, obediența penibilă, rușinoasă și penală a unor conducători  față de străini și fantoma globalismului, precum și cei mai deteriorați indicatori de sănătate publică din Europa - caracterizează România acestor vremuri.

Ioan Alexandru spunea că de când a venit Hristos pe pământ există mai mulți antihriști decât atei. Antihristul simte nevoia și încearcă tot timpul să-i batjocorească pe creștini.
Sfântul Ioan Gură de Aur spune că trebuie să-i cercetăm pe cei „închiși pe drept și pe nedrept”.Acest sfat și poruncă caracterizează Biserica creștină și e bine că se întâmplă așa.

Calea și valorile duhovnicești ale vieții în Biserică, se întâlnesc din păcate doar rareori cu cele juridice.
Mi-e teamă că această despărțire dureroasă va fi până la sfârșit..."