Marți a avut loc la București, în fața Palatului Victoria, un miting de solidarizare cu medicul Camelia Smicală, ai cărei copii au fost răpiți de statul finlandez și au fost abuzați psihic și fizic într-un mod care amintește de practicile totalitare, antiumane, ale regimurilor naziste și comuniste.

De exact un an, Maria, de 10 ani, și Mihai, de 11 ani, sunt separați în centre de plasament diferite. Nici măcar Ambasada României în Finlanda nu are acces – nici măcar telefonic – la cei doi copii, cetățeni români.

Printre cei prezenți la mitingul de azi s-a aflat și Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie.

„Sunt aici pentru a susține familia Smicală, pentru a arăta susținerea acestei familii din partea întregii Coaliții pentru Familie. E un caz sfâșietor, e un caz dramatic. Toate sufletele din această țară ar trebui să fie alături de doamna doctor Smicală, de copiii care suferă, care nu se pot întoarce la mama lor,  o familie care nu se poate întoarce în țară.

Întreaga țară românească ar trebui să cunoască acest caz, ar trebui să-și manifeste solidaritatea, ar trebui să facă mult mai mult, pe lângă toți parlamentarii, pe lângă Guvernul României, chiar pe lângă Președintele țării, pentru că Statul român trebuie să aibă o reacție mult mai fermă și să vină cu adevărat în susținerea și apărarea acestei familii.

Am fost alături, vom fi alături și pe măsura puterilor noastre vom face tot ce ne stă nouă în putință să îi ajutăm. Ne rugăm și acum, ne vom ruga în continuare pentru familia Smicală, pentru reîntoarcerea copiilor, pentru ca această familie să fie reîntregită, să îi vedem alături de noi în România. Dumnezeu să-i ajute și să-i binecuvânteze”, a spus Mihai Gheorghiu.  

Românii s-au solidarizat cu medicul Camelia Smicală, ai cărei copii au fost luați abuziv de statul finlandez, și pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, când mitinguri de susținere a româncei au avut loc în mai multe orașe din țară.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews