ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Masa săracilor este un proiect desfășurat în mai multe orașe din țară, dar și peste Prut, în Basarabia, prin care oameni săraci primesc săptămânal o masă caldă.

Strânși în jurul unei parohii, voluntarii gătesc sau contribuie la cumpărarea de alimente, pentru ca semenii noștri mai necăjiți să poată mânca o masă caldă.

Ideea, pornită de la un preot din Satu Mare, părintele Tiberiu Vălean, se desfășoară în Cluj Napoca, Ploiești, Oradea, Târgoviște, comuna Florești din județul Cluj, dar și în localitatea Ucrainca, de peste Prut. La Cluj, proiectul a fost adus de un ucenic al părintelui Vălean, tânărul Daniel Someșanu.

În fiecare săptămână, oamenii se organizează pentru ca măcar o parte din cei defavorizați să poată gusta o masă caldă. În perioada aceasta, oamenii se pregătesc pentru masa de Crăciun.

În Ploiești, în frunte cu părintele Bogdan Grigorescu, voluntarii se pregătesc de masa de Crăciun. Între cei care au dat o mână de ajutor se numără și cunoscutul actor Mihai Coadă. Pentru ploieștenii care doresc să contribuie, locul de întâlnire este biserica „Buna Vestire” din Ploiești, de pe strada Plevnei Nr.2.

Voluntarii au realizat și o pagină de facebook a evenimentului, pe care o puteți accesa la această adresă: https://www.facebook.com/events/500164397020986/.

Proiectul poate fi preluat de orice parohie sau comunitate din țară, singura condiție fiind dorința de implicare.