ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Olt a respins apelul procurorului general în privința interzicerii părăsirii României de către Sorina, fetița din Baia de Aramă, județul Mehedinți. Decizia Tribunalului Olt este definitivă, informează Mediafax.

„Respinge apelul declarat de apelantul Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva sentinței civile nr. 3290 din 18 iulie 2019 a Judecătoriei Slatina în contradictoriu cu intimații Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, Șărămăt Mariana, Săcărin Gabriel, Săcărin Ramona Elena,Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție,Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice și Gene- Greb Bejan. Obligă apelantul să achite intimaților Săcărin Gabriel și Săcărin Ramona Elena suma de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocațial redus”, se arată în decizia Tribunalului Olt.

În vară, Judecătoria Slatina decisese că Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, poate pleca din țară împreună cu părinții adoptivi, fiind a cincea instanță care a fost chemată să soluționeze ordonanța președințială, după Judecătoria Drobeta Turnu Severin, Tribunalul Mehedinți, Curtea de Apel Craiova și Tribunalul Olt.

Procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

Sorina a părăsit România în 21 iulie, după ce Judecătoria Slatina a decis că poate pleca din țară, împreună cu părinții adoptivi.
 
Cazul Sorinei a stârnit proteste din partea comunității locale din Baia de Aramă și din țară, aceștia considerând că locul fetiței este alături de cei care a crescut, respectiv familia asistentei maternale care a avut-o în grijă.
 
Conform Libertatea, fetița a fost deja înscrisă la școală în Statele Unite.