ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iași, din 14 octombrie 2020 și zilele anterioare acestei date, măsurile luate de Comitetele pentru situații de Urgență (județean și național) au fost excesive, impunându-se limitarea participanților atât geografic cât și numeric, la competiția de raliuri „Trofeul Poiana Brașov” din 10-11 octombrie, cu startul din Brașov, publicul nu a fost limitat numeric și, probabil, nici geografic, având în vedere că municipiul este o destinație turistică, indiferent de sezon. Prin urmare, se observă că la aceeași situație epidemiologică au existat două abordări diametral opuse ale „autorităților pandemice”, deosebit de ostile manifestărilor religioase, dar foarte generoase cu manifestările politice sau de divertisment.

Situația a fost sesizată de colaboratorul nostru Eduard Dumitrache, cel care vă oferă Știrile bune ca pâinea caldă. El a suprapus pe Facebook o imagine de la Brașov cu una de la Iași, adăugând următorul comentariu:

„Raliul Brașovului de duminică versus Pelerinajul de la Iași. Mai adaug faptul că fără impunerea blocadei de către comitetul de urgență, la Iași ar fi fost o sărbătoare exemplară, s-au organizat ireproșabil”.

În orașul de sub Tâmpa a fost vorba, de fapt, de competiția automobilistică „Trofeul Poiana Brașov”, etapă în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă – Total 2020. Cunoaștem, însă, faptul că toate raliurile care abordează drumul de Poiană își iau startul din Brașov, iar fotografia de la eveniment pare a fi surprinsă la capătul autobuzelor din centrul vechi al orașului (stația Livada Poștei).

Având în vedere că „militarizarea” pelerinajului de la Iași a fost ordonată de membrii sau apropiații Guvernului PNL, timp în care la Brașov s-a aprobat o manifestare sportivă fără practic nicio restricție pandemică, sub oblăduirea fostului primar PNL Gheorghe Scripcaru (înlocuit după 27 septembrie 2020 de useristul Allen Coliban), nu ne mai miră dublul standard aplicat de partidele „dreptei unite” (afiliate partidelor trans-naționale progresiste) împotriva populației majoritar ortodoxe a României.