ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mijlocașul echipei norvegiene Sogndal, Emil Pálsson, în vârstă de 28 de ani, s-a prăbușit pe teren și a intrat în stop cardiac la puțin peste 12 minute de la începerea meciului dintre Sogndal și Stjørdals/Blink, care a luat startul luni la ora 18. Arbitrul a oprit jocul și o echipă medicală a intervenit rapid, jucătorul fiind resuscitat și trimis la spitalul Haukeland cu elicopterul, informează VG.no

Camerele televiziunilor și-au îndepărtat atenția de Pálsson la puțin timp după ce acesta a rămas întins pe gazonul artificial. Mai târziu s-a putut vedea că Pálsson a stat întins pe teren aproximativ 10 minute, în timp ce a fost îngrijit de personalul de la ambulanță, care a încercat să-l resusciteze pe jucător. El a fost stabilizat și era conștient atunci când a fost transportat spre elicopterul de ambulanță. 

Publicul a fost rugat să se retragă din tribune și să iasă pe holuri. Jucătorii au intrat rapid în vestiare. Meciul nu a mai fost continuat luni, ci se va juca în altă zi.

Islandezul cu un meci internațional (sub Lars Lagerbäck) este împrumutat de la Sarpsborg 08. El a mai jucat patru ani în Sandefjord. Pálsson are un contract cu Sarpings până în 2023.
 
Este doar unul dintre numeroasele cazuri apărut în rândul sportivilor de la începutul vaccinării mondiale. Amintim cazul recent al fotbalistului Sergio Aguero sau cel al lui Christian Eriksen, fotbalistul care s-a prăbușit pe teren la Copenhaga sau al fotbalistui de la Parma, Giuseppe Perrino, care a și murit.
 

Întrebarea rămasă pe buzele tuturor este cum de un sportiv atât de tânăr, cu o condiție fizică excelentă, a putut să facă stop cardiac din senin și să se prăbușească pe teren. Deși cauzele incidentului nu au fost încă elucidate, una dintre ipoteze ar fi o reacție adversă la posibila vaccinare Covid, din ce în ce mai solicitată ca precondiție pentru a intra pe teren.
 
De exemplu, la noi în țară Federația Română de Fotbal a anunțat pe 21 octombrie că jucătorii nu vor mai putea intra pe teren dacă nu trimit federației în prealabil certificatul „verde”, care să ateste vindecarea, testarea sau vaccinarea de Covid. Este lesne de presupus că cei mai mulți dintre cei care se vor conforma vor apela la cea mai ieftină și de durată opțiune a certificatului, anume vaccinarea cu serurile experimentale Covid, fără a lua în calcul însă posibilele reacții adverse invalidante sau letale. 

Pe de altă parte, patronul FCSB, George Becali, un înflăcărat apărător al tratamentelor pe bază de Arbidol și Ivermectină (vaccinurile nu sunt tratamente, n.r.), și-a sfătuit echipa să nu se vaccineze cu serurile Covid, deși nici nu le-a interzis s-o facă jucătorilor care și-au dorit acest lucru. George Becali se teme că vaccinații pot răspândi virusul la fel ca și infectații nevaccinați, lucru confirmat de CDC încă din august, iar reacțiile adverse la vaccinare și-ar putea face simțită prezența pe termen mediu și lung.

„Conform regulamentului, fotbaliștii care sunt deja vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus si n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului.

Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci”, îndemna George Becali cu circa 10 zile înainte de impunerea certificatelor „verzi” de către FRF.