ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului - despre care Adrian Pătrușcă scrie astăzi editoriulul OMUL NOSTRU - a oferit după slujba de duminică o scurtă declarație referitoare la incendiul devastator ce a izbucnit seara trecută la Arhiepiscopia Tomisului din Constanța. „Nu știm de unde a pornit”, a spus ierarhul BOR. El a afirmat că au fost distruse numai bunuri materiale și că este important că nu a fost rănită nici o persoană. IPS Teodosie a mai spus că această clădire istorică "se va reface, poate mai bine”.

Actorul Mihai Mălaimare a surprins azi printr-o declarație destul de tranșantă: „Ați îndrăznit să dați foc la Arhiepiscopia Tomisului? Din clipa asta, băieți, nu mai există milă și nici întoarcere, este pe viață și pe moarte!”

În urma incendiului, pe acoperiș a apărut în mod minunat Crucea Sfântului Apostol Andrei, patronul și fondatorul de facto al Mitropoliei Tomisului. Fotografiile cu minunea de pe Arhiepiscopie au fost publicate în premieră de ActiveNews. Adăugam azi și filmarea în care se întrezărește crucea, realizată de Georgiana Lazăr, pentru a spulbera orice îndoială:

Pagina Claboo Media oferă fotografii și o filmare cu drona de ieri noapte și de azi, cu urmările incendiului, pe care o publicăm mai jos, cu mulțumiri.

Arhiepiscopul Tomisului a mai declarat, dumincă, în fața jurnaliștilor, că atunci când incendiul se manifesta la Palatul Arhiepiscopal, el se afla în catedrală și nu și-a întrerupt slujba, după cum a relatat ieri și ActiveNews.

„Aseară a fost un accident, nu știm de unde a pornit. Presupunem că de la un scurt circiut. Se întrebau unii pe alții părinții care au ieșit cu ce aveau pe ei. Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie în suferință. Sperăm ca cele materiale să le refacem cât de curând.

Eram în Catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele și ne-am rugat să se oprească focul și iată că s-a oprit.

Mulțumim Lui Dumnezeu, pentru că cele materiale se pot recupera. Dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit ar fi fost mare durere și tristețe. Suntem bucuroși că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă și să fim atenți la toate pe care le avem pentru chivernisirea noastră.

În timp ce mă rugam știam că Dumnezeu ne ocrotește. Nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea o vom reface, poate mai bine. Clădirea era asigurată, vom primi bani și de la asiguratori.

Veneam la slujbă și am văzut un fum. Știam că mă așteaptă creștinii de pretundeni așa că am intrat la slujbă. Vreau să le mulțumesc celor care s-au rugat pentru noi. Vom continua rugăciunile ca și până acum.Îi vom ajuta pe părinții afectați de incendiu și care au rămas doar cu ce aveau pe ei. Dacă au avut acte, nu le mai au" - a precizat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, filmat și citat de Ziua de Constanța.

Citiți și FOC LA TOMIS. Zoe Dantes: Ziua a opta. Ziua Învierii!

VIDEO din dronă Claboo Media: