ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea lui Adrian Papahagi susținută de Toader Baconsky de a se sărbători Sfintele Paști cu catolicii și nu după Paștele ortodox când se aprinde Sfânta Lumină deasupra Sfântului Mormânt al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, de la Ierusalim, a fost considerată un „ideal dezirabil” de Vasile Bănescu care a apreciat și că această idee vine de la „intelectuali creștini, real și onest implicați în viața Bisericii”. Din rațiuni de PR securistic, troika „Statului Paralel” din Conjurația Lachelelor împotriva Paștelui au reușit să strice liniștea profundă a Săptămânii Mari cu zgomotul bătăilor de piroane țintuite televizionistic în trupul Bisericii Ortodoxe Române. Se știe, așa fac toți „intelectualii creștini, real și onest implicați în viața Bisericii”. A „Bisericii Paralele”.

În ce-l privește pe Baconschy e clar la ce s-a referit Bănescu: finul intelectual a SABOTAT împreună cu Andrei Pleșu Referendumul pentru Familie din 2018, este un cunoscut apologet al homosexualismului și susține crima avortului. Ce-l poate recomanda mai bine?

Dar în privința lui Papaghai e posibil ca mintea să-i joace feste lui Bănescu cu privire la doza lui de „intelectual creștin, real și onest implicat în viața Bisericii”. Este și explicabil. Ambii au rămas la doza trei.

Să-l ajutăm noi.

Traseistul politic, ideologic și religios și-a făcut intrarea pe scenă cu partidul lui Mihai Neamțu - care acum cochetează cu AUR (!) - susținut de Monica Macovei și numit Noua Republică, apoi a format o alianță politică din partea Fundației Creștin Democrate a lui Baconschi cu fostul șef SIE Mihai Răzvan Ungureanu, așa numita Inițiativă Civică de Centru-Dreapta (ICCD), ulterior a fost plasat în Partidul Democrat Liberal (PDL), în gruparea Macovei-Baconschi-Voinescu-Cotoi-Preda (acum la USR), a militat pentru Alianța România Dreaptă (ARD), apoi a fost transferat în Partidul Mișcarea Populară (PMP), pentru a eșua într-un final în brațele Monicăi Macovei, cu al său partid de lift (sau duș în doi, că e mai la modă) M10.

Adrian Papahagi a făcut parte chiar din conducerea partidului M10 al Monicăi Macovei, fosta procuroare comunistă și ministră a Justiției, între multe altele autoarea abrogării articolului 200 din Codul Penal care incrimina actele homosexuale săvârșite în public sau care produceau scandal public și care mai este și membră fondatoare și de onoarea a Asociației ACCEPT a homosexualilor din România. Asociația LGBTQ+ilor se laudă pe Wikipedia că fără ea nu începeau marșurile de „mândrie homosexuală” pe străzile Bucureștiului, și nu numai.

Adrian Papahagi și-o dorea pe soroșistă președinte și o asemuia laudativ pe homosexualistă cu o Hillary Clinton sau Angela Merkel a României.

Recent, Anca Alexandrescu a intervievat-o în închisoare pe Elena Udrea, cea despre care teologul vaticanist Toader Baconschi, pe când aspira la o nouă funcție de partid sau de stat, spunea că „trebuie să facă eforturi monumentale ca să nu-i cadă pradă farmecului” ei. 

Din interviu aflăm că „Monica Macovei a fost pusă să își facă M10, partidul care să contracareze Mișcarea Populară” și că Soros o voia președintă a României. „A fost pusă de către Coldea, Kovesi, de Statul Paralel”, a declarat Elena Udrea în exclusivitate pentru Anca Alexandrescu. Asta ar cam trebui să spună totul despre piticul gonflat Adrian Papahagi.

Dar cum pentru Vasile Bănescu, ca „Patriarh al Statului Paralel” - cum l-a poreclit cineva - faptul că Papahagi e un pion al aceleiași structuri ar putea fi mai curând o recomandare, e poate cazul să amintim și alte merite ale „intelectualului creștin, real și onest implicat în viața Bisericii”.

În 2018, pe urmele lui Patapievici, Papahagi spuneaRomânia este un „glod ancestral, numit și Grădina Maicii Domnului”. 

În 2019, conferențiarul Adrian Papahagi ataca la baionetă Biserica Ortodoxă Română (BOR) după rezultatele alegerilor europarlamentare.

Guralivul progresist camuflat afirma că Biserica condusă de Patriarhul Daniel plătește pentru „filetism” și iubirea de arginți (arghirofilie). Papahagi, prezent deseori pe canalele și la evenimentele Patriarhiei Române, considera că inițiativa „Anul 2019, anul satului românesc” este „varză”.

Va înțelege BOR că a venit momentul decontului filetismului, arghirofiliei și flirtului cu PSD? Că e nevoie de un partid creștin-democrat în România? Că ofensiva secularistă va eroda puternic Biserica lui Hristos în anii care vin? Că anul satului românesc e varză pe lângă revolta orașului românesc? Că nu poți apăra creștinismul cu ia și opinca, ci că e nevoie de o apologetică și o misiune de 2020?”, a scris Papahagi pe facebook, fără să fie clar ce legătură are BOR cu alegerile.

„PF Daniel, care a tăcut și el mâlc când poporul avea nevoie de îndrumare duhovnicească, promovează agricultura. Lăsați-mă să ghicesc: probabil că Daniel Constantin contribuie (financiar?), la mântuirea neamului”, scria Papahagi cu o altă ocazie.

În pandemie susținea că dacă se face un pelerinaj la Iași moaștele Sfintei Parascheva nu trebuie neapărat sărutate.

Dar cel mai clar exemplu de „intelectual creștin, real și onest implicat în viața Bisericii” rămâne cererea lui Papahagi către Patriarh de demisie din fruntea BOR.

După alegerile prezidențiale din 2014, Papahagi îi cerea Patriarhului să se retragă imediat, acuzându-l că este „nevrednic”.

Papahagi susținea că vorbește în numele a „milioane de dreptmăritori creștini”, deși nu este clar cum l-ar fi împuternicit aceștia. „Intelectualul creștin, real și onest implicat” în viața Bisericii.... Paralele a lui Bănescu scria atunci în Revista 22 a Grupului penntru Dialog Social, în același loc în care actualul purtător de cuvânt al Patriarhiei înfiera Biserica Ortodoxă Română.

Iată mesajul dement al individului:

„Domnule Daniel Ciobotea,

Vă cer public, în numele a milioane de dreptmăritori creștini, ca fiu nevrednic al Bisericii lui Hristos, să vă retrageți din fruntea Bisericii Ortodoxe Române.

Prin susținerea fățișă a unor anticriști, prin acceptarea mitei acestora, prin lăcomia Dvs. ați smintit poporul care aștepta de la Dvs. cuvânt de învățătură în spiritul dreptății și adevărului Domnului nostru Iisus Hristos.

Ați târât Biserica în scandal și le-ați dat ocazia celor care o urăsc să se întărească împotriva ei.

Ați dat cezarului cele ce se cuvin doar Lui Dumnezeu.

Nevrednic sunteți!

Singurul gest de demnitate pe care îl puteți face este să vă retrageți la mănăstire și să vă rugați Mântuitorului nostru pentru iertarea păcatelor”, se spârcâia Papahagi, intelectualul lui Bănescu de la Patriarhie, în revista 22 a GDS, grupul acela înființat de agentul KGB Silviu Brucan cu banii „filantropului” Gyury Soros

DOVADA:

 SLAVĂ!