ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhia Română, prin Cancelaria Sfântului Sinod, a răspuns la informarea transmisă de avocata Elena Radu, ca președintă a Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept și publicată de ActiveNews aici: BISERICA ȚINTĂ. Preoții ar putea fi împiedicați să mai intre în biserici dacă se votează sinistrul Certificat de vaccinare. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept avertizează toate cultele religioase din România. DOCUMENT

Printr-o Scrisoare pusă la dispoziția redacției ActiveNews pentru o mai bună informare a tuturor credincioșilor, CASD a transmis vineri tuturor cultelor că în cazul în care se va vota „Certificatul verde” viața religioasă din România va fi afectată dramatic deoarece personalul cultelor are calitatea de angajat, iar legea li se va aplica direct.
 
Cu alte cuvinte, preoții ar putea fi obligați să se vaccineze sau, dacă nu, să se testeze la fiecare intrare în biserică, respectiv lăcaș de cult, în caz contrar urmând să li se interzică accesul în casa Domnului atât lor cât și credincioșilor. 
 
ActiveNews a informat cu promptitudine în relatarea noastră de vineri că premierul demis Florin Cîțu și deputata PNL Raluca Turcan au introdus amendamente la proiectul ultra-abuziv al certificatelor de vaccinare care vizează exact cultele religioase și păstorii lor, document pe care l-am pus  la dispoziția cititorilor ActiveNews AICI.
 
Directorul editorial ActiveNews Adrian Pătrușcă a sintetizat situația prezentă într-un material atotcuprinzător: S-ar fi vaccinat Iisus Hristos?
 
Subliniem cu această ocazie că prin amendamentele depuse la Senat de cuplul Cîțu-Turcan la proiectul de lege anticonstituțional transmis Camerei Deputaților, ca for decizional, este afectată și a doua mare instituție-pilon a României, respectiv Academia Română, care se constituie, potrivit legii, drept „instituție de interes public național”.
 
Energica avocată Elena Radu, care ne face onoarea de a fi și editorialist-invitat al ActiveNews, comentează pe contul său de Facebook Comunicatul de maximă importanță emis de Patriarhia Română, pe care îl pune la dispoziția opiniei publice (foto-document mai jos):
 
Din răspuns se poate observa că s-a înțeles potențialul pericol care poate sa afecteze viața religioasă din România prin introducerea Certificatului verde și că se vor face demersurile legale necesare pentru ca eventualele amendamente la proiectul de lege să nu afecteze viața religioasă a cetățenilor și buna desfășurare a slujbelor religioase prin introducerea Certificatului verde pentru clerici și credincioși.
 
Mulțumesc Patriarhiei Romane pentru faptul ca s-a aplecat asupra celor sesizate de CASD și a acordat atenția cuvenita!