ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban ar putea fi chemat săptămâna aceasta în Senat, după ce a declarat zilele trecute, la congresul PPE, că Guvernul Dăncilă a fost dat jos pentru ca Popularii Europeni să aibă majoritate în CE.

Anunțul a fost făcut de Titus Corlățean, care consideră că Ludovic Orban ar fi vinovat de înaltă trădare a intereselor României.

„Aceste declarații șocante și scandaloase ne spun, de fapt, că a existat un blocaj deliberat la Bruxelles, din partea liderilor PPE din Parlament și din Comisia desemnată, precum și o acțiune a sistemului de putere ilegitimă din România, care practic a tranzacționat interesele de stat ale țării noastre în beneficiul unor interese de grup. După declarațiile de la Zagreb, cred că ar fi pe deplin justificată cercetarea infracțiunii de înaltă trădare a intereselor României în beneficiul unui grup cu componență internă și externă, comisă de Ludovic Orban”, a afirmat Corlățean pentru DCNews.
 
Senatorul PSD Titus Corlățean a mai declarat că prim-ministrul va fi convocat la Senat pentru a sta la dispoziția senatorilor și a oferi date relevante cu privire la „această afacere de tranzacționare politică scandaloasă”.
 
Orban a declarat la congresul PPE că Adina Vălean reprezintă contribuția „modestă” a României pentru „o foarte bună Comisie”. El s-a lăudat în fața  popularilor europeni că PNL a dat jos Guvernul Dăncilă pentru a avea cale liberă la propunerea comisarului european și a asigura familiei PPE majoritatea în Comisie.