ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un distins profesor, jurnalist și cărturar din comuna Arbore, județul Suceava, a murit azi după ce a făcut prima doza de vaccin anti-Covid la Rădăuți și apoi i s-a făcut rău, potrivit presei locale. Profesorul Gheorghe Dolinschi, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”, împlinise chiar pe 6 februarie 2021 vârsta de 76 de ani. Amintim că în cazul profesorului universitar Ioan Dzițac din Oradea, care a decedat după a doua doză a vaccinului, conform relatărilor presei, soția profesorului, Simona Dzițac, a reacționat azi pe Facebook, afirmând că decesul a fost cauzat de o boală de inimă cu care se lupta de mai mulți ani. Un studiu american arată însă o sensibilitate a celor bolnavi de inimă sau cu probleme vasculare și nu recomandă vaccinarea acestora, avertizând autoritățile în acest sens. Aceasta ar putea fi situația și în cazul decesului femeii de 73 de ani din Bacău și al asistentului medical de 49 de ani din Mangalia - nici unul recunoscut oficial ca fiind din cauza vaccinului - în timp ce cazul ascuns de Ministerul Sănătății și Institutul Marius Nasta din București, al unei asistente medicale în vârstă de 55 de ani, este încă sub investigație.

Redăm mai jos relatarea publicată azi de ȘtiridinBucovina:

„Distinsul prof. Gheorghe Dolinschi, din Arbore, a plecat la Ceruri. Om la catedră și de cultură, moderator al unor posturi tv din zonă și iubitor și promotor al tradițiilor locale, Gheorghe Dolinschi a trecut în lumea celor drepți.

Acesta își făcuse prima doză de vaccin anti-Covid la Centrul de Vaccinare de la Rădăuți iar ieri, în jurul orei 16.00 i s-a făcut rău. Rudele susțin că a sunat singur la 112 pentru a solicita o ambulanță care să îl transporte la Spitalul Municipal Rădăuți unde cadrele medicale au decis că se impune transferul la Spitalul Județean de Urgență Suceava. În jurul orei 22.00, Gheorghe Dolinschi ar fi decedat in urma unui stop cardiac.

Scriitor prolific, autor a 15 cărți, ultima, „Jurnal de fronturi (1914-1918 și 1941-1942), apărută la Editura Septentrion 2020, Rădăuți – Bucovina, editată sub egida Asociației Cultul eroilor „Regina Maria”, Filiala Suceava a Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina și a Societății Scriitorilor Bucovineni, dedicată „prea iubitei mele familii Dolinski” și închinată „tuturor românilor care, la chemarea Patriei, fără șovăire, au plecat să lupte sub drapelul tricolor, mulți dintre ei rămânând în pământ străin, multora dintre ei nu le mai sunt cunoscute mormintele, plătind tributul de sânge pentru apărarea țării.

Gheorghe Dolinschi împlinise pe 6 februarie 2021 vârsta de 76 de ani. Era cunoscut și ca autor a zeci de articole din presa locală în mod special în cotidianul „Crai nou”. Ultimul său articol a fost publicat pe 7 ianuarie 2021, intitulat Revista „Mesager bucovinean”.

Comunitatea din Arbore este acum mai săracă din punct de vedere al personalităților locale.

Dumnezeu să-l ierte!”

Amin.

Vom reveni cu detalii!