ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„CONCEDIEM ROBOȚI. Le scapă multe detalii” - a transmis ieri Serviciul Român de Informații (SRI). Deși poate părea o glumă postarea publicată de SRI pe Facebook de Ziua Femeii, este cunoscut faptul că serviciile speciale lansează uneori astfel de mesaje cu dublu înțeles. Robot, concediat, culorile vesele - pe fondul „detaliului” scăpat presei cu zborul la nivel înalt în puf și lux chicios - totul se potrivește. Așa au înțeles de altfel și mulți dintre utilizatorii rețelei.

Iată numai câteva comentarii:

Dumitru Ilinca: „Începeți cu robotul din fruntea țării!”

Alin Bogdan Buzescu: „În sfârșit!!!”

Răzvan Alexandru Constantin: „I-am scris domnului președinte Iohannis si l-am sfătuit sa rămână în Japonia.”

Valentina Șirin: „E fermecat de întâlnirea cu samuraiul. A uitat să ne onoreze și pe noi mămicile cu un simplu #La mulți ani ! Așa Președinte....”

Sebastian Suciu: „Gluma se referă cumva la domnul președinte? Lui îi cam scapă detalii, de exemplu viața românilor.”

Marian Daniel: „Inclusiv pe ăla de la Cotroceni!!!”

Vlad Munteanu: „Incepeti cu R2D2 de la Cotroceni! Stim ca puteti si va sustinem!”

Elena Cerbu: „Dacă e ăla de la Cotroceni, da, trebuie concediat! E prea costisitor pentru românii plătitori de taxe și nu a produs nimic 10 ani!”

Victor Costache: „Perfect! Poate sa schieze si in calitate de simplu cetatean.”

Monica Borodi: „Va rugam chiar!!! Trebuia demult concediat ala de la Cotroceni, dar este bine si acum, inainte sa i se termine mandatul, ca sa nu il tinem in carca toata viata.”

Magda Câmpeanu: „Felicitări pentru mesaj! Chiar așa să faceți! Și să vă slujiți și să vă iubiți țara și românii greu încercați, nu stăpânul vândut altora!”

Dacă SRI a luat decizia de trimitere a Robotului la locul lui, groapa de deșeuri a istoriei, după întâlnirea șefului instituției cu șeful CIA, e bine. Dar iată și cine-i sare în apărare, după cum observă jurnalistul Mirel Curea, cu un mic comentariu: „Limbismul, mijloc de exprimare culturală de mare valoare al criticului Alex Ștefănescu”:

Alex Ștefănescu, către Klaus Iohannis, în 8 martie, 2023:

„VĂ CER IERTARE, DOMNULE PREȘEDINTE KLAUS IOHANNIS, în numele meu, al soției mele și al altor intelectuali de bun-simț (care mai există, să știți, în România) pentru meschinăria și mahalagismul cu care diverși comentatori critică sau consideră chiar un scandal faptul că ați mers cu un avion de lux în Japonia. În loc să salute extraordinarul succes pe care îl reprezintă această vizită, cu consecințe faste pentru dezvoltarea țării noastre, ei discută despre costul unui bilet de avion. Nu este prima dată când vă scotocesc prin buzunare, când măsoară lungimea fustei soției dv. sau când scriu batjocoritor despre sportul pe care îl preferați. Ar fi păcat să vă pierdeți entuziasmul cu care v-ați angajat în modernizarea României din cauza acestei mitocănii.”

Am crezut inițial, la fel ca în primul caz, că e o glumă. Dar nu e.

Citiți și Iohannis și consoarta, zburători în puful unei aeronave de lux folosită ca Taxi pe ruta București-Sibiu-Baku-Tokio-Singapore. Costurile sunt estimate la peste o jumătate de milion de euro. FOTO