ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei cadre medicale, două din Piatra Neamț și unul din Timișoara, se adaugă la lista morților suspecte de după vaccinul anti-Covid, morți care nu au intrat în nici o statistică oficială a Ministerul Sănătății de până acum și probabil nici nu o să intre, deși unele dintre ele a devenit deja cazuri publice. Cele trei noi decese sunt făcute cunoscute public, azi, în exclusivitate, de TVMNeamț și ActiveNews.

Se înmulțește așadar numărul deceselor post-vaccinare experimentală din România fără ca autoritățile să prevină populația și asupra riscurilor la care se expun pe lângă presupusele beneficii prezentate pompieristic. Antena 3 a prezentat zilele trecute în exclusivitate date despre un nou cadru medical decedat după vaccin: Doina Militaru, asistent optician. Trei săptămâni a durat calvarul ei de după injectarea cu ser anti-Covid, petrecută pe 15 ianuarie. Pe 24 ianuarie a împlinit 55 de ani. Era spitalizată, în plină boală. Și-a pierdut apoi organ după organ. Pe 7 a murit. Suspiciunile privind legătura cu vaccinarea au fost semnalate chiar de către medicul legist de la IML, care a solicitat autopsia, conform norei asistentei, Alexandra Cozer. Tot nora asistentei decedate a declarat ca victima era fericită că s-a vaccinat. 

Un distins profesor, jurnalist și cărturar din comuna Arbore, județul Suceava, a murit pe 6 februarie după ce a făcut prima doza de vaccin anti-Covid la Rădăuți și apoi i s-a făcut rău, potrivit presei locale. Profesorul Gheorghe Dolinschi, jurnalist cultural la cotidianul „Crai nou”, împlinise chiar pe 6 februarie 2021 vârsta de 76 de ani. Amintim că în cazul profesorului universitar Ioan Dzițac din Oradea, care a decedat după a doua doză a vaccinului, conform relatărilor presei, soția profesorului, Simona Dzițac, a reacționat azi pe Facebook, afirmând că decesul a fost cauzat de o boală de inimă cu care se lupta de mai mulți ani. Un studiu american arată însă o sensibilitate a celor bolnavi de inimă sau cu probleme vasculare și nu recomandă vaccinarea acestora, avertizând autoritățile în acest sens.

Aceasta ar putea fi situația și în cazul decesului femeii de 73 de ani din Bacău și al asistentului medical de 49 de ani din Mangalia - nici unul recunoscut oficial ca fiind din cauza vaccinului - în timp ce cazul ascuns de Ministerul Sănătății și Institutul Marius Nasta din București, al unei asistente medicale în vârstă de 55 de ani, despre a cărei moarte s-a aflat de abia pe 5 februarie, după 8 zile de la deces, este încă sub investigație.

Noile cazuri, din Piatra Neamț

ActiveNews a informat incă de pe 4 februarie cu privire la situația unui asistent medical de la Spitalul Judetean Neamt care se afla in stare grava, dupa ce s-a vaccinat anti Covid. Cazul nu fusese facut public pana atunci, transmitea TVMNeamț în exclusivitate.

Jurnalistul Ionuț Corfu de la TVMNeamț a publicat ieri seara, în exclusivitate, că, din păcate, asistentul de la UPU Piatra Neamt care a fost vaccinat desi avea simptome de infectare cu Sars Cov2, a murit  la un spital din Cluj Napoca în cursul serii de ieri, dupa cum l-au anuntat surse din Spitalul Judetean Neamt.

Asistentul medical Gheorghe Leca, de 64 de ani, căzut din prima linie 

Leca Gheorghe, în vârstp de 64 de ani, s-a vaccinat anti Covid pe 5 ianuarie, iar la momentul vaccinarii, avea o tuse care ar fi putut fi simptom de infectare du Sars Cov2. Desi a mentionat acest aspect, medicul de la centrul de vaccinare a dat unda verde pentru imunizare, punand tusea pe seama unei infectii respiratorii de sezon. Pe 17 ianuarie, deci la 12 zile dupa vaccin, asistentul a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, iar ulterior, starea lui de sanatate s-a agravat. A fost transferat la un spital din Cluj Napoca, unde in seara de 17 februarie a decedat, plamanii fiindu-i foarte grav afectati.

La Sectia UPU din Spitalul Judetean Neamt, s-au vaccinat pana acum doar 10 angajati din 60, mai transmite TVMNeamț într-un alt material pe această temă..

Tot ieri seara, a murit la un spital din Iasi si o infirmiera de la Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean Neamt. Femeia in varsta de 38 de ani, fusese transferata de la ATI Piatra Neamt, dupa ce se infectase cu Sars Cov2. Initial, s-a vehiculat ca fusese vaccinata, insa informatia nu s-ar fi confirmat, mai afirmă sursa citată.

24 de cazuri de infectare cu virusul Covid după vaccinare

Alte surse ne-a transmis că cele mai multe cadre medicale din Spitalul Județean Neamț au facut prima doza de vaccin experimental pe data de 5 ianuarie, după care a urmat și cea de a doua, la 21 de zile, soldate cu numeroase reacții adverse, între care și o pareză facială a unei doctorițe ATI, caz cunoscut doar de colegii săi medici, pentru că nu a fost raportat oficial. În urma vaccinărilor s-au înregistrat 24 cazuri de infectare cu Covid-19, cu forme mai ușoare sau mai grave.

Caz suspect - decesul medicul ortoped Florică Guțu, 58 de ani

Un alt caz suspect este cel al medicului ortoped Florică Guțu - implicat și într-un scandal local de mită -, care, după ce a făcut a doua doză de vaccin, a decedat, pe 28 ianuarie, în urma unui AVC, despre care colegii săi medici se întreabă dacă nu a fost generat tot de vaccin.

Medicul avea 58 de ani și era notoriu pentru condiția sa atletică.

Un studiu american remis autorităților federale ale SUA arată că posibile cauze ale unor morți după vaccin pot fi: MICROTROMBII - leziuni microvasculare la creier, inimă, ficat și rinichi

Lucrător pe ambulanță la Spitalul de Copii din Timișoara - Ștefan Radovits, 64 de ani

Ștefan Radovits, lucra pe ambulanță la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara. La câteva zile după primul vaccin Pfizer, pe 15 ianuarie, s-a simțit rău. A doua zi, pe 16 ianuarie a.c., bărbatul de 64 de ani a decedat subit.

"Era sănătos tun.", ne-au transmis apropiați ai săi. Ștefan Radovits a murit, de asemenea, la scurt timp după aniversarea zile sale de naștere. Lucrătorul pe ambulanță se născuse pe 8 ianuarie 1957 și anterior mutării în oraș locuise pentru 12 ani in Dumbrăvița, localitate aflată la 5 km de Timișoara.

Contactat de ActiveNews, preotul din Dumbrăvița, părintele Vasile Achim Baboș, ne-a confirmat informațiile și ne-a declarat că chiar el l-a condus pe decedat pe ultimul drum pentru a-i face slujba de înmormântare. „Nu știu să fi avut vreo problemă de sănătate.”, ne-a spus părintele Baboș.

Tentativa noastră de a lua legătura cu conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu nu a avut succes. La nici unul dintre numerele de telefon dispuse pe site nu a răspuns nimeni, în ciuda încercărilor noastre repetate.

Numărul deceselor pare să fie oricum mult mai mare. Profesorul de drept Gheorghe Piperea a declarat, de asemenea, într-o emisiune TV, că are cunoștință de cel puțin alte 10 cazuri.