ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Videouri șocante care circulă pe rețelele de socializare arată momentul în care un om de afaceri saudit a murit după ce s-a prăbușit din senin, chiar în timpul unui discurs pe care îl rostea la Conferința Arabo-Africană de la Cairo.

Luni, 8 august, omul de afaceri saudit Mohammed bin Nasser bin Wazan Al-Qahtani ținea un discurs la conferință în „sprijinirea realizărilor președintelui [egiptean] Abdel Fattah Al-Sisi”, când acesta s-a prăbușit și ar fi murit, relatează euroweeklynews.com, care citează site-ul arab de presă arabi21.com.

Al-Qahtani, președintele Consiliului de Administrație al Al-Salam Holding Company, l-a descris pe Abdel Fattah Al-Sisi drept „decanul umanității și un om al păcii”, înainte de a se prăbuși la pământ, după cum a relatat arabi21.com. Alte relatări, cum ar fi cea a lui Steve Kirsch, menționează că îl lăuda pe președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed, când s-a prăbușit inconștient.

Președintele Al-Salam era și diplomat, după cum amintește site-ul spaniol Semana.com.

La Conferința Arabo-Africană au participat reprezentanți ai unor organisme și organizații internaționale, regionale și arabe, precum și o serie de ambasadori și personalități arabe. De asemenea, se relatează că omul de afaceri se afla la conferință cu soția sa, Aisha Al-Jabri.

Mai jos aceeași scenă filmată din unghi opus. Căderea este chiar la finalul filmării:

Filmările au circulat pe rețelele de socializare pe 9 și pe 10 august, primind mai multe comentarii de la utilizatori.

„Îmi pare rău să văd asta. Odihnește-te în pace”, a scris o persoană pe Twitter.

„Fie ca Allah să-l ierte, să aibă milă de el și să-l accepte printre slujitorii tăi drepți”, a spus o altă persoană.

„Diplomatul saudit a murit în timp ce îi lăuda pe regele Arabiei Saudite, [pe președintele] Emiratelor Arabe Unite și președintele Egiptului la Conferința Arabo-Africană. Fiecare suflet va gusta moartea”, a scris un altul.

Știrea despre moartea subită a omului de afaceri saudit vine la numai o zi după o altă știre tragică, de pe 8 august: fotbalistul Cristian Cáceres, un portar de doar 38 de ani, care juca în echipa de seniori Union Cordillera de Chapilcha, s-a prăbușit și a murit pe teren după ce a suferit un atac de cord, în timpul meciului său de sâmbătă, 6 august, transmite tot euroweeklynews.com, citând Diario el Dia

Astfel de prăbușiri în direct au devenit tot mai frecvente. La începutul anului ActiveNews relata despre comedianta americană Heather McDonald, care s-a prăbușit la un spectacol de stand-up chiar după ce și-a terminat gluma.

„Sunt super-vaccinată și nu mi-a mai venit menstruația”, a glumit ea, cu referire la studiile care arată tulburări ale ciclului menstrual după administrarea vaccinului anti-covid. McDonald abia își spusese a doua glumă a serii înainte de a se prăbuși pe podea, având nevoie de îngrijiri medicale. Ea îi ironiza pe nevaccinați, iar ultima sa replică înainte să cadă a fost „Sunt triplu vaccinată și Iisus mă iubește cel mai mult”. VIDEO:

Alte cazuri, prezentate și deActiveNews:

Triplu vaccinată, propagandista Covid de la SkyNews Kate McCann s-a prăbușit cu zgomot în timpul unei dezbateri TV în direct. VIDEO:

Cum s-a prăbușit pe scena Operei din Munchen dirijorul Stefan Soltesz chiar în timpul spectacolului, pentru a muri subit ulterior.

Deputată vaccinistă austriacă s-a prăbușit în plenul parlamentului de la Viena. VIDEO:

Prezentatorul de televiziune brazilian Rafael Silva a suferit un stop cardiac în timpul unei emisiuni în direct, la o săptămână după ce a primit vaccinul de rapel COVID-19. VIDEO:

Șefa Agenției Medicamentului din Danemarca, Tanja Erichsen, a leșinat în direct în timpul conferințe despre vaccinul AstraZeneca. VIDEO: