ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Koveși și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European, procedura de selecție fiind în plină desfășurare, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Comisiei Europene.

În vara anului trecut, când informația a fost vehiculată pentru prima dată, ministrul Justiției a declarat că este vorba de o competiție deschisă.

„De principiu (...) nu pot recompensa pe cineva pentru greșelile pe care le-a făcut, cu speranța că pe viitor nu le va mai repeta. (…) Categoric nu poate fi scoasă automat din această cursă, după cum nimeni nu poate fi introdus din oficiu de drept în această competiție. Rămâne o competiție deschisă”, a declarat Toader, pentru un post TV. 

Parchetul European va fi o instituție independentă și descentralizată a Uniunii Europene, care va avea competența de a cerceta, urmări penal și trimite în judecată persoanele învinuite de săvârșirea unor infracțiuni care aduc prejudicii bugetului UE de peste 10 milioane de euro.

Procurorul-șef european și procurorii europeni vor fi selectați de către un comitet format din 12 persaone, a cărui principală sarcină este întocmirea unei liste restrânse de candidați și de evaluare a acestora, până la sfârșitul anului.