ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică s-au desfășurat alegerile locale generale în Republica Moldova, în câteva circumscripții electorale având loc și alegeri parlamentare, potrivit Radio Chișinău

Până la ora 21:00, când s-au închis secțiile de votare, circa 1 milion și 175 de mii de cetățeni din întreaga republică au mers la vot să-și desemneze aleșii locali, asigurând o rată de participare de 42%. Dintre cei care s-au prezentat la scrutin, aproximativ 54% sunt femei, iar 46% sunt bărbați.

Încă de la ora 18:00, alegerile locale au fost considerate valabile în toate raioanele Republicii Moldova, deoarece rata de participare la scrutin a depășit pragul minim necesar, de 25% din totalul cetățenilor cu drept de vot.

La Chișinău au votat 230 de mii de persoane, cu o rată de prezență la urne de aproximativ 36 %, fiind considerat câștigător candidatul Partidului Socialiștilor.

Potrivit celor mai recente date, după contabilizarea a 212 din cele 307 procese verbale, candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban, a acumulat 43.47% din numărul total de voturi. Candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, a obținut 30,04 % din sufragii, iar liberalul Dorin Chirtoacă, fost primar al Chișinăului, s-a clasat pe locul 3, cu numai 8.81% din voturi.