ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul desemnat Ludovic Orban a anunțat luni că Biroul Executiv al PNL a aprobat în unanimitate componența Cabinetului pe care îl va prezenta Parlamentului și tot în unanimitate programul de guvernare actualizat. Săptămâna trecută, Ludovic Orban a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze noul Executiv după moțiunea de cenzură care a dărâmat Guvernul Orban 1.

„Guvernul va avea aceeași componență. În trei luni de zile guvernul pe care îl conduc a realizat performanțe și a atins obiective la care sunt convins că foarte puțini români s-ar fi așteptat. Sunt mulțumit de activitatea fiecărui ministru, sunt oameni competenți, oameni cinstiți, oameni harnici, muncitori, oameni dedicați servirii interesului public”, a declarat Ludovic Orban.

„În ceea ce privește programul de guvernare, sigur că am scos din programul de guvernare acele obiective care au fost atinse în formula programului de guvernare pe care l-am prezentat în data de 4 noiembrie și am mai adăugat câteva obiective, atât în zona fondurilor europene, cât și în zona lucrărilor publice, dezvoltării regionale și administrației, în zona de afaceri interne, obiective care sunt ca un supliment față de obiectivele care existau în programul de guvernare anterior”, a adăugat premierul desemnat.
Întrebat când ar putea avea loc alegerile anticipate, Ludovic Orban a răspuns: „Și aici am avut o motivare extrem de solidă privitoare la urgența actului normativ, pentru că în legea alegerilor parlamentare nu este reglementată situația alegerilor anticipate, care poate să survină și e foarte probabil să survină, și din cauza termenului maxim de 90 de zile în care trebuie organizate alegerile parlamentare anticipate, după decretul emise de președintele României de dizolvare a parlamentului, trebuiau reglementate niște termene din cadrul procedurilor electorale. În termenele prevăzute, după decizia președintelui de dizolvare a parlamentului. Când se vor se vor îndeplini condițiile constituționale pentru dizolvarea parlamentului”.

„Se pare că la ora actuală social-democrații fug ca dracul de tămâie de alegeri anticipate”, a mai spus premierul desemnat.

Lista de miniștri propusă de premierul desemnat Ludovic Orban este:

* Raluca Turcan - viceprim-ministru

* Florin Cîțu - ministrul Finanțelor Publice

* Marcel Vela - ministrul Afacerilor Interne

* Bogdan Aurescu - ministrul Afacerilor Externe

* Cătălin Predoiu - ministrul Justiției

* Nicolae Ciucă - ministrul Apărării Naționale

* Virgil Popescu - ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri

* Lucian Bode - ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

* Adrian Oros - ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

* Costel Alexe - ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

* Ion Ștefan - ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

* Marcel Boloș - ministrul Fondurilor Europene

* Victor Costache - ministrul Sănătății

* Monica Anisie - ministrul Educației și Cercetării

* Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii

* Ionuț Stroe - ministrul Tineretului și Sportului

* Violeta Alexandru - ministrul Muncii și Protecției Sociale

De asemenea, conducerea liberalilor a aprobat actualizarea programului de guvernare, eliminând prevederile care au fost aprobate deja de Guvern în cele 3 luni de mandat.