ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierul lui Ludovic Orban, Virgil Guran, a declarat, sâmbătă, că premierul a aflat despre acuzele aduse lui Florin Cîțu, cum că ar fi desființat o secție din Minister pentru a evita un proces în care este implicată familia acestuia și a dispus verificări, informează Mediafax.


„Da (am discutat cu Orban n.red.). Am verificat la cabinetul premierului, nu au ajuns aceste documente, probabil să fie pe circuit, poate e mai greoi. Deci premierul nu cunoaște situația. Trebuie să se informeze. A fost reacția normală, că va verifică să vadă ce se va întâmplă. Orice trebuie verificat, lămurit, dacă este real sau nu. Noi avem această politică foarte clară, să verificăm și o să va prezentăm concluzia”, a declarat Virgil Guran.
Acesta a adăugat că Direcția Juridică încă există în cadrul Ministerului.

„Am vorbit inclusiv cu domnul Cîțu azi (sâmbătă - n.r.). M-a spus că Direcția Juridică există în continuare în minister. Că acel dosar cu tatul lui nu i-a parvenit lui, nu este adevărat că este reținut de el”, a mai declarat Guran.
Cîțu e acuzat că ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce, pentru a evita un proces în care este parte tatăl său. Terenul de 50 de hectare de lângă pârtia de schi Voineasa ar fi fost retrocedat familiei Cîțu. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului.

Potrivit site-ului Stiri pe surse, ministrul Finanțelor a desființat Direcția Generală Juridică a Ministerului de Finanțe, prin Hotărârea de Guvern nr. 380 din 2020.