ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste o sută de persoane s-au adunat marți seară în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva legii carantinării, propuse de Guvern și aflate în dezbatere la Senat. O parte dintre cei prezenți au protestat în timpul zilei și în fața sediilor partidelor politice (PSD și PNL). Printre liderii de opinie se află regizorul Iulian Capsali, Pompiliu Diplan și avocatul Dan Chitic.

„Nu suntem cobai pentru guturai!”, „Să vină presa să îi scoatem lesa!”, „Ieși afară, javră ordinară!”, „Arafat, nu uita, asta nu e țara ta!”, „Apel către USR: respingeți legea 433/2020 privind carantinarea!”, „Respectați Constituția!”, „Ne vreți la spital - vă vrem la tribunal!”, „Libertate, Libertate!”, „Demnitate, Demnitate!”, „Nu cedăm!”, „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Jos dictatura!”, „Arafat, izolat și carantinat!”, „Senator, nu vota legea cu carantina!”, „Opriți legea!” (carantinării -n.red.), „Nu ne temem de Bau-Bau. Covid sau gripă?”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă!” sunt doar câteva dintre mesajele difuzate prin pancarte și viu grai.

Jandarmii i-au avertizat pe protestatari prin megafon că participă „la o întrunire interzisă, conform legii 55/2020” și le-au dat 10 minute să părăsească zona, amenințându-i cu amenzi. Unul dintre protestatari, Ovidiu Grosu, a fost invitat de jandarmi să îi urmeze la mașină pentru un „control corporal”. Acesta i-a refuzat verbal, fără a opune rezistență fizică, moment în care a fost luat de brațe și încătușat, apoi băgat în dubă și dus la secție.
 
În replică, manifestanții au strigat „Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă!” și „Jandarmeria apără hoția!”, refuzând să plece acasă, dar retrăgându-se din centrul Pieței Victoriei pe trotuar.
 
Ulterior, ei au început să dea ture Pieței Victoriei, continuând protestul sub forma unei plimbări în grup pe trotuar. Ei s-au îndreptat către sediile PSD și PNL, unde au scandat „Toate partidele aceeași mizerie!” și au cerut să nu fie votată legea carantinării.
 
Protestele vor continua miercuri dimineața, când se vor picheta din nou sedii de partide și ambasade, dar și seara de la ora 18:00 în Piața Victoriei.