ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Hușilor, Preasfințiitul Ignatie, a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și este internat la Spitalul ”Elena Beldiman” din Bârlad. Părintele Ignatie a fost declarat pozitiv, în urma efectuării unui test pentru depistarea virusului SARS CoV 2.
 
Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei Hușilor se arată că
”Preasfinția Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se interna la Spitalul din Bârlad”.Starea de sănătate a ierarhului este una bună, precizează comunicatul.
 
”Episcopul Ignatie a îndemnat, încă de la începutul pandemiei, în cuvântul pastoral din 22 martie 2020, să fie respectate cu strictețe recomandările autorităților abilitate cu gestionarea acestei crize. Virusul nu umblă de unul singur, ci este ”transportat” de oamenii contaminați. În mod paradoxal, distanțarea socială și fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos și, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi. Țineți cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autoritățile abilitate în gestionarea crizei, în care ne aflăm, și de ceea ce spun specialiștii în domeniu. Restul este doar materie toxică, care întreține inutil angoasa și dezordinea gândurilor, pentru a ne arunca în deruta manipulărilor grosolane și a șocurilor existențiale”.
 
În spiritul tuturor acțiunilor de sprijin acordat unităților medicale și persoanelor din categoriile vulnerabile, precum și a recomandărilor de prevenție, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huși, îndemnăm, în continuare, pe toți credincioșii, să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus și să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aibă grijă de cei bolnavi, de cei sănătoși, de bătrâni, de tineri, de copii și de îngerii sănătății noastre, care sunt medicii și asistenții medicali, credința fiind cea care alungă cu adevărat orice formă de frică în fața virusului”,precizează comunicatul.