ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul USR care o consideră pe Fecioara Maria o mamă surogat, decis să schimbe conducerea TVR după programul de Revelion, sfidează în cel mai mizerabil mod Ziua Culturii Naționale. Și simbolul acestei zile. Deputatul USR de Neamț Iulian Bulai postează un mesaj care frizează patologicul în ziua în care se împlinesc 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.
 
Politicianul ajuns șef la Comisia de Cultură din Camera Deputaților, care își face biografia pe blog ca o compunere „despre mama” a unui elev din școala elementară, (Țin minte cum noi, vecinii, ne împrumutam câte un pahar de ulei și zahăr, țin minte vag ultimul chioșc comunist din sat de unde cumpăram jeleuri și cum, la un moment dat, în primii ani după revoluție, pe lângă bibelouri lumea expunea în geam ambalaje de ciocolată și bomboane”), se trage, mai nou,  de brăcinar, cu Mihai Eminescu. Urându-i Poetului Național, trecut la cele veșnice în 1889, La mulți ani, Mihai”

„Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi: ar fi semnat pentru "Fără penali în funcții publice”; ar fi eliminat pensiile speciale: ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine; ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena; ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA. La mulți ani, Mihai! Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.