ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de oi s-au plimbat în mod straniu în cerc timp de 12 zile la rând în regiunea Mongolia interioară din nordul Chinei, potrivit publicației NYpost.

Comportamentul bizar, surprins pe o înregistrare video de supraveghere, arată turma mare mărșăluind continuu în sensul acelor de ceasornic într-un cerc aproape perfect într-o fermă.

Alte câteva oi pot fi văzute privind din afara rotației, în timp ce altele, uneori, stau nemișcate în centru.

Înregistrarea video a scenei ciudate a fost postată miercuri pe Twitter de publicația chineză de stat People's Daily, care a relatat că oile sunt perfect sănătoase, iar cauza comportamentului rămâne un mister.
 
VIDEO:
 
 
 

 
Proprietara oilor, identificată ca fiind doamna Miao, a afirmat că spectacolul a început cu câteva oi ca ulterior,  întreaga turmă să li  se alăture, a relatat Metro. Deși la fermă există 34 de țarcuri pentru oi, doar oile dintr-unul dintre țarcuri - numărul 13 - s-au comportat în acest fel.
 
 FOTO:
 Sheep walking in circle in China
 
 FOTO:
 
Sheep walking in a circle formation on a farm in China.

 
Presa chineză a declarat că oile sunt sănătoase, iar cauza învârtirii neîntrerupte în cerc rămâne un mister.
 
Potrivit proprietarului oilor, câteva oi au început să meargă în cerc înainte ca altele să li se alăture.

Ele sunt în mișcare din 4 noiembrie. Nu este clar dacă se opresc să mănânce sau să bea.

Unii au speculat că comportamentul oilor ar putea fi cauzat de o boală bacteriană numită Listerioză - cunoscută și sub numele de „boala cercului". 

„Inițial, animalele afectate sunt anorexice, deprimate și dezorientate. Ele se pot propulsa în colțuri, se pot sprijini de obiecte staționare sau se pot roti în cerc spre partea afectată", potrivit Manualului Merck.