ActiveNews.ro s-a înființat, ca proiect jurnalistic informal, pe 6 octombrie 2013, de ziua lui Petre Țuțea.

Suntem o voce independentă, a cărei misiune este de a informa și de a ține trează conștiința celor care ne accesează siteul.

Susținem libertatea de expresie, de adunare și dreptul fiecăruia de a se face auzit. Oferim o voce celor care nu sunt luați în seamă.

Nu avem sprijin de la moguli, corporații media sau politicieni.Respingem orice ingerință a politicului, indiferent de ideologie, în activitatea jurnalistică.

Suntem o echipă cu experiență în jurnalism, care este conectată la realitatea românească și cea globală. Ținem cont de specificul locului, dar sesizăm și nuanțele lumii în care trăim.

Responsabilitatea juridică în cazul editorialelor/ articolelor de opinie redactate de invitații permanenți sau invitații speciali aparține în exclusivitate autorilor. Părerile exprimate în articolele de opinie/editoriale nu reprezintă neapărat punctul de vedere al ActiveNews.


Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat pe site.