ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


REMEMBER 27 Martie 1992:

În România, numai un mancurt poate susține „operațiunea” criminală a lui Putin din Ucraina. Urmăresc cu îngrijorare cum oameni aflați sub efectul unei auto-hipnoze ajung să pună în opoziție hidra vaccinistă occidentală cu pân-la-brâu-dezbrăcatu-călare-pe-urs-cu-vaccinul-lui-Sputnik-în-dinți-și-două-Katiușe-la-subsiori-carele-răpune-Occidentul-decadent-marxist-legebetist. Bieți inocenți utili. Să-l întrebe și pe Alexander Leonidovici Gintsburg, omul lui Putin din Frăția Seringilor, despre beneficiile serului „naturist” rusesc, dacă pe doctorul Mircea Pușcașu nu-l cred. Lipsa de informații nu scuză, însă, prostia.

Putin e un criminal notoriu. Ca orice KGB-ist, a fost instaurat în funcție prin crimă. Prin masacrarea propriilor cetățeni. Ruși. Ortodocși, musulmani, mozaici - ce-or fi fost. Blocurile aruncate în aer la Moscova, Buynaksk și Volgodonsk, pretextul pentru războiul din Cecenia când Groznîi a fost literalmente ras de pe fața pământului, i-au asigurat apoi victoria lejeră în alegeri. Cu prețul a sute de mii de victime. Ce se întâmplă acum în Ucraina e o bătaie din curtea grădiniței față de ce a fost în Caucaz. Odată instaurat, dictatorul nu s-a mai lăsat dat jos.

La fel de criminal ca Putin e și Biden. Datele VAERS, pe care - nota bene! - numai ActiveNews le publică din toată presa din România, vorbesc singure.

Spre deosebire de cei doi, Zelenski e abia la început, așa că îl încadrăm la criminali amatori. Dar are toate șansele să devină Noul Putin.

E bine că Jelinski, cum l-a poreclit un cititor ActiveNews, și-l dorește, totuși, pe oligarhul preferat al lui Putin, Abramovici, drept intermediar al „negocierilor” cu Rusia și îl roagă frumos pe Biden să nu-l sancționeze. După care, ce să vezi, Dezbrăcatu și acceptă propunerea Sfârculețului. E, așa mai înțeleg, poate, și comentacii, câte ceva (deși tare mă îndoiesc).

Tartorul lor tot Putin rămâne.

Din toată masa de conspiraționiști care comentează cu vizibilă agitație interioară de partea regizorilor, scenariștilor sau actorilor producției studiourilor înfrățite Mosfilm-Hollywood nici o minte puțintel mai lucidă nu a dat atenție observației făcute de veteranul presei române, Ion Cristoiu: Zelenski face jocul lui Putin.

Da, chiar: cum de nu se gândește nici un conspiraționist care sare la gâtul pudelului de la Kiev că lesa lui e tot la Moscova?

Și că, în aceeași lesă, ca orice dog-sitter cu mușchi care se respectă, îl ține și pe corcitul cu pampers de la Washington? After all, suntem în spațiul vital al fostei URSS. Nici o muscă nu zboară pe-acolo fără aprobarea fostului KGB. Burisma, o afacere (doar) ucraineană? Haida, de! Să lăsăm gluma deoparte, așteptând filmulețele cu Mașa, Hunter și Natașa.

Rusia avea tot interesul ca America să fie condusă de un om slab. De aceea a și pus toți umerii la dărâmarea lui Trump. Prea repede s-a uitat acuza dată în clar de cel de-al 45-lea președinte al SUA la confruntarea electorală finală: „Pe voi, familia Biden, Rusia v-a plătit cu mulți bani și probabil încă mai face asta”!

„Familia ta a luat 3.500.000 dolari din Rusia, via Putin și Primarul Moscovei”, a mai spus Trump atunci cu referire la legăturile lui Hunter Biden cu Elena Baturina, singura femeie miliardară din Rusia, văduva lui Iurie Lujkov, fostul primar al Moscovei.

Dacă Biden a fost instalat cu sprijinul serviciilor speciale rusești în cârdășie cu cele ale Marii Restări ce să mai spunem despre subalternii din țărișoarele riverane Rusiei? Aprobările pentru „alegerea” lor sunt date direct de șeful directoratului; nu-i mai răpesc nici șefului serviciului, nici lui Putin din timpul lor prețios, pe care pot să-l dedice jocului cu tănculețe și vieți omenești din spatele blocului.

Înapoi la situația de azi și 27 martie 1918, când curajoasa Basarabiei a dat tonul Marii Uniri. 

Nimeni nu poate cunoaște cu adevărat care sunt planurile ante și post război ale marilor resetaci, între care se numără și Putin, Noul Stalin.

Ne îndreptăm cu viteză apocaliptică spre o Eră digitală, profețită de marii părinți duhovnici, în care prin modelul chinezesc omul va deveni un număr, dacă nu doar o hologramă.

Să nu ne mai irosim resursele și energiile de-o parte sau de alta a cozii diavolului, mânați de cutia de rezonanță a iadului, televizorul. Personal, cred că un creștin cu adevărat drept-credincios nu ar trebui să pună mâna pe telecomanda cu efect de bumerang asupra minții sale. Riscă foarte mult să devină strâmb-credincios.

Interesul României în acest conflict nu poate fi decât unul singur. Așa cum Marea Unire s-a desfășurat pe fondul unei revoluții, bolșevice, a unui război mondial și a unei „pandemii”, acum e momentul să ne concentrăm eforturile pentru redobândirea pământurilor strămoșești.

A tuturor teritoriilor istorice românești nordice și răsăritene, împărțite azi între Ucraina, Republica Moldova și Rusia (Insula Șerpilor). Pentru România, așa cum ar trebui ea să fie!

Nu putem să ne dorim să revedem vreodată Rusia la granița României, sau, și mai rău, ca țara noastră să fie călcată, din nou, de bocancii violatorilor istoriei României și jefuitorilor neamului românesc. Ne-a ajuns! Să acordăm unei părți din Ucraina rolul de buffer zone între lumea civilizată și Rusia.

Avem oameni cu care să devenim iarăși ce-am fost? Acum să vă vedem.

Notă: După 1989-1990, în 1992 strângeam bani pentru ajutorarea forțelor românești din Basarabia, aflată sub atacul Armatei rusești, susținută de trupe cazăcești și ucrainene. În Războiul din Transnistria au murit peste 1000 de români. La fel ca la „revoluția” regizată (tot) de ruși, care avea să ducă la reinstalarea agenților sovietici la București. Nu uităm.

În 1996 duceam campanie și sprijineam studenții de la ASCOR care se exprimau împotriva rușinosului și ticălosului act de trădare al „Tratatului cu Ucraina” și a trădătorilor care l-au semnat, în frunte cu nepotul Anei Pauker, cu speranța că Parlamentul nu-l va ratifica. N-a fost să fie. Azi, lepădăturile trădătoare sunt tot cu gura mare. O gură plină de rahat rusesc.

În 1999, când Pleșu și GDS-iștii lui aprobau cu nonșalanță bombardarea fraților sârbi de Sfintele Paști, mă aflam printre ziariștii români numărați pe degetele unei singure mâini care scriau, cu toate riscurile, contra măsurii criminale. Detalii, în presa vremii și memoriile lui Sorin Roșca Stănescu publicate de Editura EVZ.

În 2000 am fost la instalarea KGB-istului la Moscova, ca să văd cu ochii mei eficiența propagandei post-sovietice. Am publicat două cărți care îl au pe Putin pe copertă, avertizând în cuprinsul lor că Noul Stalin va dori să controleze nu doar istmul ponto-baltic și Gurile Dunării, ci, de aici, întreaga Europă, cel puțin... (așa cum observă și un cititor ActiveNews chiar azi). Totodată, sunt singurul ziarist român care i-a luat un interviu lui Serghei Lavrov.

Asta pentru că ziarul nostru, la care lucram atunci, ZIUA, chiar conta. Era singurul ziar din țară în care românii puteau citi aproape zilnic ce se întâmplă și cu românii din jurul României și în care era tratată politica externă cu sentiment național.

Am dus o campanie împotriva construcției canalului Bîstroe în Delta Dunării (tot românească), care a scos oamenii în stradă, a adunat 1.000.000 de semnături împotriva Ucrainei și a atras atenția la nivel național și internațional asupra problematicii de natură nu atât ecologică, cât geopolitică și geomilitară. Dacă numele Bîstroe vă spune ceva, acum știți de ce.

Sunt singurul ziarist din România declarat persona non grata și expulzat din Ucraina a cărui interdicție de intrare în țara vecină a fost dublată, de la cinci ani la zece ani, doar pentru că am apărat prin cuvântul scris drepturile românilor din teritoriile ocupate de fosta URSS. Cu toate acestea, am fentat Lista Neagră a SBU, intrând în Ucraina din Republica Moldova printr-un punct de frontieră fără informatizare, pentru a scrie despre cum sunt prigoniți românii din spațiul istoric românesc.

Am scris și despre crimele ucrainenilor din Donbas.

În 2009 a apărut în ZIUA articolul „Pregătiți-vă pentru războiul din Ucraina” cu o hartă care acum circulă într-o veselie iar în 2014 am publicat „Propunerile Civic Media în vederea recuperării teritoriilor românești ocupate de URSS, după disoluția Ucrainei”.

Înainte de izbucnirea conflictului, după o nouă măgărie oficială a lui Zelenski față de români, am scris: IATĂ DE CE DORIM UCRAINEI O SPARGERE UȘOARĂ urmat de Războiul l-a scutit pe Zelenski să modifice omiterea românilor din adresarea de Ziua Unității Ucrainei și filmarea cu Bucovina de Nord a fost ocupată de români, în ciuda cererilor României. EXCLUSIV / INFO MAE

 

Nu e ca și cum nu ne-am fi așteptat. Totul era previzibil. Și ținea numai de momentul în care va vrea Putin să apese pe buton. „C-așa-i în tenis...”

Am scris cele de mai sus pentru bieții inocenți care pun pe repeat banda moscovită cu „da` ce-ai făcut atunci când...”. Ce ați făcut voi, dragi tovarași, ce ați făcut voi? Asta-i întrebarea.

Și încă: ce veți face de acum încolo ca să ieșiți din rolul de idioți utili?

Pentru noi, atunci - când împreună cu inițiatorii Drumului Crucii din Chișinău la București am fost la Patriarhul Teoctist pentru a primi binecuvântarea ce ne-a dat-o pentru REUNIRE - ca și acum, un singur lucru contează: DOAR ROMÂNIA! MARE!

Remember: „Dunărea trebuie să devină reală frontiera dintre Rusia și Turcia. De ce Ecaterina nu a realizat acest plan important la începutul revoluției franceze, când Europa nu avea timp să acorde atenție la întăririle noastre militare, iar Turcia extenuată nu putea să ne opună nici o rezistență? Acest lucru ne-ar fi scutit pe viitor de griji suplimentare.”

„E o chestie importantă: ce are de făcut Rusia: vom cuceri noi Moldova și Valahia sub pretextul mijlocitorilor pacifiști, vom trece Dunărea în calitate de aliați și dușmani ai dușmanilor lor?” 

”Peste-al Bugeacului întins
Pe unde Prutu-și face cale,
Ocrotind moșii rusești natale…”  - 

Cel mai mare poet rus și fondatorul literaturii ruse moderne, Aleksandr Pușkin, a avut grijă ca Basarabia să rămână în istoria literaturii lumii drept o gubernie rusească în care „țiganii alcătuiesc o mare parte a populației.” Succesorii lui propagandistici s-au străduit să acrediteze ideea - mai ales în occident - că românii sunt țigani. Iată încă un motiv pentru care numai un mancurt poate susține orice „operațiune” a Rusiei.