ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La nivelul Uniunii Europene și al Norvegiei au fost confirmate 76 de decese post-vaccinare până vineri, 22 ianuarie 2021, conform datelor publice prezentate aici de ActiveNews.

Ministerul Sănătății din Franța a anunțat marți, 19 ianuarie, că 5 persoane au murit după ce au fost vaccinate, fără a putea fi stabilită formal legătura dintre vaccinare și moarte. Trei decese au fost înregistrate de centrul regional de farmaco-vigilență din Nancy, un deces de centrul din Tours și încă unul, de cel din Montpellier. Este vorba de persoane în vârstă de peste 75 de ani și care sufereau de comorbidități, potrivit Miisterului Sănătății, citat de France Info

În vizită la Nancy, la centrul de apelare telefonică ce facilitează programarea vaccinării pentru cetățeni, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a afirmat că cele 5 cazuri nefericite „au putut deceda în zilele care au urmat vaccinării, fără a prezenta însă semne de reacții alergice post-vaccinare”, potrivit France Bleu Sud Lorraine
 
„La nivel național, am înregistrat 139 de cazuri de efecte adverse indezirabile și 5 decese au fost înregistrate de centrele regionale de farmaco-vigilență” din Tours, Nancy și Montpellier, a indicat Ministerul francez al Sănătății marți, 19 ianuarie 2021, iar aproape jumătate de milion de doze de vaccin au fost administrate în Franța din 27 decembrie 2020. „În lumina elementelor de care dispunem momentan, nimic nu ne permite să concluzionăm că decesele raportate sunt legate de vaccinare. Toate au survenit la pacienți vârstnici din căminele de bătrâni”, a adăugat ulterior Agenția Națională de Securitate a Medicamentului și a produselor de sănătate (ANSM), potrivit Le Figaro.

„Avem de a face, în căminele de bătrâni, cu persoane care, prin definiție, sunt foarte fragile, lipsite de autonomie, adesea cu multe boli și medicamente și a căror cauză a morții poate fi total independentă (de vaccinarea anti-coronavirus)”, a adăugat ministrul Sănătății. 

Acesta a concluzionat că „există în mod evident, în cadrul monitorizării de farmacovigilență, studii făcute de autoritățile sanitare, în coordonare cu medicii, pentru a determina dacă există sau nu o legătură cu vaccinarea sau dacă este vorba doar de o așa-zisă concordanță de timp nefericită” (între vaccinare și deces - n.red.)

71 de decese după vaccinare în Europa de Vest până marți, alte 5 adăugându-se până vineri (inclusiv unul în România)

În total, 139 de raportări de efecte adverse grave sau neașteptate au fost numărate în Franța de la începutul campaniei de vaccinare. Centrele regionale de farmaco-vigilență fac parte din instituțiile însărcinate să supravegheze și semnaleze efectele nedorite ale medicamentelor și produselor de sănătate.

71 de decese în urma vaccinării au fost confirmate oficial în Europa de Vest: în Regatul Unit, în Germania, în Norvegia, în Danemarca și Suedia. În marea majoritate este vorba de persoane în vârstă de peste 75 de ani.
 
Conform the Teller Report, la nivelul Uniunii Europene și al Norvegiei, marți se înregistrau 71 de decese post-vaccinare. Franța raportase 5, Germania 7, Norvegia 33. După cum a relatat ActiveNews, în Norvegia autoritățile nu mai recomandă vaccinarea vârstnicilor sau a bolnavilor cronici, după nefericita experiență. Până vineri s-au mai adăugat 4 noi decese în Franța și unul oficial în România, pe lângă cel de la Mangalia, pe care Ministerul Sănătății nu l-a recunoscut. În total, 76 de decese post-vaccinare în Europa, până pe 22 ianuarie 2021.