ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca o alternativă la terorismul catastrofal promovat oră de oră de echipa de specialiștii italieni care prevad revenirea epidemiei în Italia, un grup de zece experți din peninsulă susține exact opusul. Cei zece, virologi, imunologi, anesteziști și epidemiologi cunoscuți, afirmă, într-un manifest semnat luna trecută, că epidemia este în regresie totală constantă, iar cei care se îmbolnăvesc astăzi de Covid-19 prezintă un risc foarte mic de a se infecta și de a infecta pe alții din cauza încărcăturii virale semnificativ mai mici”.

Alberto Zangrillo, Matteo Bassetti, Arnaldo Caruso, Massimo Clementi, Luciano Gattinoni, Donato Greco, Lucà Lorini, Giorgio Palù, Giuseppe Remuzzi și Roberto Rigoldi au decis acum să semneze acest document care contrazice facțiunea colegilor ultra pesimiști.

„Dovezi clinice fără echivoc - spun cei zece - au semnalat de mult o reducere clară a cazurilor de Covid-19 cu simptomatologie. Utilizarea spitalizării pentru simptome atribuite infecției virale este acum un fenomen rar și legat de pacienții asimptomatici sau care prezintă puține simptome. Dovezile virologice au arătat o creștere constantă a cazurilor cu încărcătură virală mică sau foarte mică”, se spune în documentul celor zece experți italieni.
 
Documentul menționează, de asemenea, studii în curs de desfășurare „utile pentru a explica motivul aceastei scăderi a virulenței”. „În acest moment, comunitatea științifică internațională se întreabă asupra capacității reale a acestor subiecți cu puține simptome și asimptomatici de a transmite infecția”, arată cei zece.

Printre cei care continuă să se opună răspândirii terorii privind puterea coronavirusului se află și Alberto Zangrillo, directorul secției de resuscitare a spitalului S. Raffaele din Milano, medicul fostului premier Silvio Berlusconi. Zilele trecute, Zangrillo a făcut un bilanț al pandemiei, declarând: „Realitatea italiană este diferită de realitatea americană . Un lucru sigur este că, dacă ieșim din asta, e pentru că am respectat închiderea”. Dar Zangrillo subliniază și că „boala nu mai este aceeași. Adică, în acest moment pot confirma că forma gravă nu există”, concluzionează el.


Citat de publicația Huffington Post, profesorul italian a explicat: „Până acum, observația clinico-științifică a contribuit la radicalizarea informațiilor”, atât de mult încât, pe 31 mai, „mi-am cerut scuze că am exprimat un concept într-un mod extrem” (referire la afirmația sa conform căreia virusul, din punct de vedere clinic, nu mai există, primind, cu acea ocazie, aprobarea ministrului adjunct al sănătății Pierpaolo Sileri, care i-a dat dreptate). 

Zangrillo a vorbit despre realitatea care se observă în toate spitalele italiene și spune că făcut-o „pentru a da un semnal de optimism”. Revenind la ceea ce el denumește „infodemie”, profesorul italian a subliniat: „Nu face bine cetățeanului italian și, prin urmare, alături de cei 9 colegi ai mei în acest manifest să dăm un semnal de optimism”. Era necesar, spune el, tot așa cum a fost important să „descriem dramatic realitatea negativă a lunilor în care ne-am confruntat cu epidemia în faza ei cea mai grea, acea fază în care am lucrat trei luni, zi și noapte, în terapie intensivă”. Dar acum,după o lună de observație, cu controalele care au derivat din Institutul său, dar și confruntându-se cu virologii din alte institute italiene, Zangrillo explică:„Am văzut că această cifră pozitivă a fost confirmată, dar a fost luată ca o invitație de a lăsa garda jos, cum că nu este adevărat că virusul circulă ”.


Cei zece semnatari sunt Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului Mario Negri din Milano, Alberto Zangrillo, directorul secției de resuscitare a spitalului S. Raffaele din Milano, care a vorbit pentru prima dată despre „virusul mort clinic”. Matteo Bassetti, specialist în boli infecțioase la spitalul San Martino din Genova, Arnaldo Caruso, director al departamentului de microbiologie al Spitalului Civil din Brescia, Massimo Clementi, director al laboratorului de microbiologie al  spitalului S. Raffaele și Luciano Gattinoni, șeful secției de terapie intensivă a Policlinicii din Milano. Donato Greco este consultant al Organizației Mondiale a Sănătății, Luca Lorini, directorul al unității de resuscitare a spitalului Papa Giovanni XXIII din Bergamo, Giorgio Palù, profesor de virologie al Universității din Padova și, în final, Roberto Rigoli, director al departamentului de microbiologie a spitalului din Treviso.