ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei, care a împlinit pe 24 octombrie vârstă de 87 de ani, a ajuns vineri la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași, transferată fiind de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Motivul internării este o hemoragie digestivă superioară. Potrivit personalului Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon”, pacienta este lucidă și comunicativă.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgență, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conștientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice și terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică și toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgență și se continuă în ATI. (...) Sperăm ca evoluția să fie una favorabilă. Doamna are și altă patologie. Are afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni endocrine, care trebuie evaluate și tratate în continuare”, a explicat dr. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD Iași, citată de Agerpres

Motivul transferării pacientei de la spitalul județean din Piatra Neamț la cel din Iași e că primul este spital Covid, iar Draga Olteanu avea nevoie de intervenție de specialitate pentru o altă afecțiune, care intră în domeniul de specializare al Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași.
 
Generațiile în vârstă și-o aduc aminte, dar și cele mai tinere, pentru rolurile memorabile de pe scenele țării, dar și din filme, precum Nea Mărin MiliardarMere Roșii, Buletin de București, Căsătorie cu repetiție și multe altele, amintește Playtech, care publică și fotografia de arhivă de mai jos, cu Draga Olteanu Matei tânără și energică.