ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul director al Departamentului de neurochirurgie pediatrică de la Johns Hopkins Children's Center descrie demersul administrației Biden de a vaccina copiii mici pentru COVID-19 drept un "experiment uriaș", susținând că nu există suficiente date pentru a determina riscurile pe termen lung pe care le prezintă vaccinurile, potrivit LifeSite News și WND News Center. Afrimațiile categorice au fost făcute în cadrul emisiunii jurnalistei Maria Bartimoro de la FoxNews (VIDEO).
 

"Vrem să ne punem copiii în pericol, când știm că riscul de îmbolnăvire pentru ei este relativ mic, dar nu știm care sunt riscurile viitoare? De ce am face un astfel de lucru? Nu are niciun fel de sens", a declarat  Ben Carson, care a fost candidat republican intern pentru prezidențiale și ministru pentru Dezvoltare Urbană în Administrația Trump.

Carson, renumit pentru operațiile sale inovatoare menite să salveze viețile copiilor, este fostul director al secției de neurochirurgie pediatrică de la Johns Hopkins Children's Center. 

Întrebat dacă dacă copiii mici ar trebui sau nu să primească vaccinul COVID-19, Carson a răspuns vehement:

"Categoric nu!"

Medicul a argumentat că "rata mortalității la copii din cauza COVID-19 este de 0,025, ceea ce este foarte asemănător cu rata pentru gripa sezonieră".

"Și nu am trecut de ani și ani de zile prin toate aceste lucruri pentru gripa sezonieră", a spus el.

Carson a subliniat, de asemenea, studiile care arată că imunitatea naturală "este foarte, foarte eficientă".

"Dacă vă uitați la studiul Cleveland Clinic, 1.300 dintre lucrătorii lor din domeniul sănătății care fuseseră infectați anterior, niciunul dintre ei nu s-a reinfectat", a spus el.

"Deci, știu că CDC vine cu recomandările lor și încearcă să învârtă lucrurile în felul lor. Dar ar trebui să ne uităm la toate datele", a spus el.

Dr. Martin Kulldorf, profesor de medicină la Harvard Medical School, membru al comitetelor consultative științifice ale FDA și CDC a declarat:
 
"Nu cred că copiii ar trebui să fie vaccinați pentru COVID. Sunt un mare fan al vaccinării copiilor împotriva rujeolei, oreionului, poliomielitei, rotavirusului și a multor alte boli, asta este esențial. Dar COVID nu este o amenințare uriașă pentru copii".

Dr. Harvey Risch, profesor de epidemiologie în cadrul Departamentului de Epidemiologie și Sănătate Publică de la Școala de Sănătate Publică și Școala de Medicină din Yale, a avut o viziune clară asupra a ceea ce ar face dacă școlile ar impune vaccinul.
 
"Dacă copilul are afecțiuni cronice care fac ca riscul lor să fie apreciabil, atunci există motive pentru ca acesta să fie luat în considerare pentru vaccinare. În afară de asta, dacă ar fi vorba de copilul meu, l-aș (scoate din școala publică și) l-aș școlariza acasă", a declarat el.

Între timp, Dr. Sunetra Gupta, epidemiolog specializat în boli infecțioase și profesor de epidemiologie teoretică la Departamentul de Zoologie al Universității din Oxford, s-a pronunțat împotriva vaccinării copiilor.

"În acest stadiu, ar trebui să limităm vaccinarea la persoanele vulnerabile și să nu vizăm copiii (și, eventual, alți tineri) în strategiile de vaccinare COVID-19”.
 
Este puțin probabil ca copiii "să beneficieze direct de vaccinarea COVID-19", a declarat Dr. Gupta, adăugând că "beneficiul colectiv ar fi probabil foarte limitat" și că "am impus deja costuri foarte mari copiilor în timpul acestei pandemii prin restricții fără discernământ, folosindu-i ca simple mijloace pentru atingerea scopurilor altora".

Dr. Robert Malone, virusolog și imunolog cunoscut pentru activitatea sa de dezvoltare a tehnologiei de vaccinare cu ARNm, a declarat: "În opinia mea, nu există absolut nicio justificare științifică sau medicală pentru vaccinarea copiilor".