ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decidenții politici și amploaiații lor de la butoane nu doar că nu s-au obosit să-i consulte pe români sau să mimeze o dezbatere măcar între „specialiști” în privința măsurilor nepopulare și ineficiente pe care le-au impus pe spinarea coronavirusului, dar și-au afișat întotdeauna disprețul față de popor, fluturând ideea că cine nu consimte la abuzuri înseamnă că nu înțelege importanța lor, iar asta pentru că nu-l duce capul. Toate acestea ne aduc aminte de insultele lui Ceaușescu și Iliescu la adresa „huliganilor” din 1989 și a „golanilor” din 1990. Chiar dacă fețele s-au schimbat, coarnele care le ies din spatele măștilor cu chip de om au rămas aceleași.
 
 
Se folosește de diverși vectori de pripas ai comunității de împărtășanie cu serul experimental Covid clișeul că cei care resping vacinarea forțată se opun științei și medicilor. Nimic mai fals! Sunt sute de medici din România care se împotrivesc vaccinării Covid și vaccinării obligatorii deghizate sau nu, somități, ca fostul președinte al Colegiului Medicilor, profesorul Vasile Astărăstoae, profesorul Pavel Chirilă, medicii din Asociație Medicilor pentru Consimțământ Informat și mulți alții, ca să nu mai vorbim de specialiști recunoscuți pe plan internațional, ca Dr. Robert Malone, Dr. Geert Vanden Bossche, Dr. Sucharit Bhakdi sau profesorul Luc Montagnier, laureatul Nobel pentru medicină și miile de medici care au semnat Declarația de la Roma. Pe toți aceștia, purtătorii de cuvânt ai necuratului nu-i văd de strălucirea girofarelor lui Gheorghiță și Arafat, „savanți de renume mondial”. Ei văd doar „curățenia actului vaccinării” și „negaționismul” „conspiraționiștilor”. Mai nou, văd și „analfabeți religioși” și „uscături inevitabile”, cu referire la înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Despre liberul arbitru dat de Dumnezeu, pfizeriștii noștri nu suflă un cuvânt. Ne crucim, scuipăm în sân și mergem mai departe. Dar nu înainte de a avertiza asupra scopului vacciniștilor, enunțat din prostie, prin gura celui care ne-a băgat morții goi în saci negri de plastic, în tăcerea asurzitoare a celor care laudă „știința”:
 
 
La fel ca șarlatanii croitori din povestea „Hainele cele noi ale împăratului”, impostorii care au condus România spre dezastru au încercat să convingă că oricine nu le laudă măsurile „strălucitoare” e un prost incapabil să le perceapă „strălucirea”. Așa se face că împăratul a rămas în rușinea goală, iar aplaudacii lui, nefiind ca restul „proștilor” care nu văd și nu pricep, au rămas convinși de „superioritatea” lor. Doar că în povestea reală din anii 2020 - 2021 cu hainele cele noi ale „noii normalități”, poporul a fost insultat în mult mai multe forme decât prevedea basmul lui Andersen: în România, scepticii și contestatarii au fost făcuți pe rând „proști”, „teroriști”, „analfabeți funcțional”, ba chiar li s-a imputat că din cauza lor se prelungesc restricțiile sau se moare în România, de ca și cum omul de rând este cel care a decis și a implementat toate aceste aberații care au dus țara acolo unde era previzibil: în groapă. Dar groparii s-au spălat binișor pe mâini și au dat vina pe oricine, mai puțin pe ei, cei care au avut instrumentele puterii în mână. Însăși pretextele de „zădărnicire a combaterii bolilor” și „răspândire de informații false”, pentru care s-au dat amenzi și s-au închis site-uri de presă, au fost niște acuzații tendențioase, formulate ideologizat pentru a lipi etichete calomnioase „dușmanilor poporului”. Iată numai câteva exemple de insulte adresate de acești șarlatani poporului român: 
 
Iohannis, despre „proștii” care nu-s precauți 

În iunie 2020, la o lună după trecerea de la starea de urgență la cea de alertă și introducerea măștii ca instrument de control, în locul carantinei, președintele Klaus Iohannis a ieșit public să anunțe anumite „relaxări”, acordate cu indulgență prin introducerea de noi și agasante „precauții”. Pentru a ucide din fașă orice împotrivire, el a spus pe 11 iunie 2020 că „În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două”, împărțindu-i pe români în „precauți” (obedienții) și „proști” (dizidenții), la fel cum înainte-vreme îi împărțise în „dragi români” și „urâți fanatici”.
 
Arafat le dorește spitalizare ușoară protestatarilor
 
Primele proteste, la început timide, au avut loc deja în weekendul de „vid legislativ” din miezul lunii mai 2020, între finele stării de urgență și implementarea primei stări de alertă. Luna iunie a adus cu sine o creștere în amploare a protestelor. Era vară și lumea nu se mai temea de răceala cauzată de coronavirus, astfel încât, pe 13 iulie 2020, Protestul „În Libertate” a ocupat Piața Victoriei, unde oamenii au manifestat contra prevederilor abuzive ale legii carantinării, aflate la vot în Senat. Înciudat că foștii închiși în casă erau dintr-o dată ieșiți în stradă și umpleau piețele, Raed Arafat a scăpat o frază deplasată, care a sunat ca o amenințare scrâșnită. El le-a transmis protestatarilor că îi așteaptă la spital peste câteva zile, insinuând că prin ieșirea în Piața Victoriei ar fi răspândit coronavirusul. Oamenii au înțeles altceva: că șeful DSU le dorește moartea. 
 
Cîțu și războiul contra „teroriștilor”
 
A mai trecut un an, oamenii au fost din nou închiși cu de-a sila în case, iar în primăvara anului următor au început din nou „relaxările”, condiționate de noi instrumente. Războiul măștilor a fost înlocuit de „cruciada” vaccinării cu seruri experimentale, iar opozanții „cruciaților” au fost atacați, ca la război, cu eticheta de „teroriști”. Fiindcă în numele combaterii terorismului se poate face război indiferent de costuri și consecințe. Astfel, pe 12 martie 2021, premierul Florin Cîțu i-a făcut „teroriști” pe dizidenții religiei măștii și cruciadei vaccinului: „Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, există o campanie împotriva distanțării și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiunile unor teroriști”, a declarat premierul. O lună mai târziu, pe 12 aprilie, Cîțu a fost chemat în judecată la CNCD pentru discriminarea românilor, pe rol aflându-se peste 60 de dosare care-și așteaptă încă soluționarea.
 
... care mai sunt și „analfabeți funcțional”

Dar acesta nu s-a învățat minte să-și domolească pornirile de mânie proletară și a perseverat în a-și demoniza opozanții civici, politici sau ideologici: pe 29 septembrie 2021, Florin Cîțu i-a numit „analfabeți funcțional” pe cei care nu se vaccinează cu serurile experimentale Covid. Se vede treaba că cei care s-au încolonat ca oile la vaccinare au fost deosebit de „inteligenți”, mulți dintre ei ajungând la spital cu reacții adverse. De altfel, analistul Ion Cristoiu a subliniat recent că anti-vacciniștii sunt de obicei mult mai citiți decât cred guvernanții care îi stigmatizează pentru alegerea lor de a nu da curs îndemnurilor la vaccinare.
 
Dan Barna (USR): Le vom pune efectiv LACĂTUL PE UȘĂ celor care nu ascultă

Pe 22 martie 2021, Dan Barna, la acea vreme președinte USR și vicepremier al României, sugera că dizidenților ar trebui să li se pună lacătul pe ușă, astfel încât să aibă de ales doar între vaccinare și închisoare: „Și asta am cerut și eu și premierul Cîțu ministrului de Interne, să instituim măsuri foarte dure celor care împiedică..., care nu respectă aceste reguli. Și pentru asta, evident, legislația actuală e prea blândă. O să schimbă legea astfel încât [să le punem] LACĂTUL PE UȘĂ - e cel mai convingător argument!”, spunea „democratul”, „civilizatul” și „progresistul” Barna, invitat la Gândul Live.

Arafat: Dacă n-ai Covid, n-ai tratament

Nici Raed Arafat nu a fost străin de discriminări, îndemnuri și fapte ostile la adresa nevaccinaților și a românilor, în general. Pe 6 octombrie, șeful DSU a luat decizia de a lăsa pe tușă timp de o lună operațiile și tratamentele „neurgente” (formulare destul de ambiguă, ca și cea despre nevoile „neesențiale”), punându-i în dificultate pe pacienții cu boli cronice sau pe cei care așteptau să fie operați. Totul, în numele luptei cu pandemia, astfel încât spitalele să se concentreze doar pe pacienții cu Covid. Raed Arafat, gafă colosală. Șeful DSU i-ar lăsa pe românii cu alte boli să moară, titra pe 6 octombrie Evenimentul Zilei Tot atunci a început războiul informațional despre cum majoritatea „paturilor de la ATI” sunt ocupate de nevaccinați, televiziunile oferind spectacole penibile prin saloane de spital unde se întâlneau, surpriză, cu vaccinați infectați. Iar asta, în timp ce majoritatea aparținătorilor bolnavilor se plâng că li se tăia orice posibilitate de acces și chiar de comunicare cu cei internați - nu și microfonistelor din televiziunile pandemist-alarmiste. 

Din nou, Arafat: Nu mă oprește pe mine Constituția 
 
O zi mai târziu, pe 7 octombrie, întrebat fiind cum se împacă deciziile lui cu prevederile constituționale (dreptul la sănătate fiind unul universal, nu limitat doar la pacienții Covid), Arafat a dat de înțeles că urgențele nu sunt compatibile cu Constituția. 
 
„Îmi pare foarte rău dacă medicina de dezastre nu este în concordanță cu Constituția, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituției, trebuie să respect salvarea vieții și principiile pe care le-am învățat în acest domeniu", a declarat Raed Arafat, lăsând să se înțeleagă că într-o situație de urgență contează urgența, nu legea. Un fel de chintesență a tuturor abuzurilor comise de autorități sub amenințarea pandemiei.
 
Raed, stăpânul microfoanelor: „Trebuie oprit microfonul tuturor celor care nu susțin vaccinarea”
 
Dacă pe el nu-l poate opri Constituția, pe alți medici îi poate opri Inchiziția - asta dacă au păreri și argumente care nu sunt aliniate „consensului științific”, adică politic. Raed Arafat a pledat pentru cenzurarea mediatică a medicilor care nu susțin vaccinarea cu serurile experimentale Covid, ba chiar și pentru suspendarea dreptului lor de liberă practică pe durata stării de alertă. „Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să nu se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU. „Măcar două - trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puțin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri”, a îndulcit-o el când și-a dat seama că lumea începe să-l confunde cu un dictator din țările arabe.
 
Iohannis: „O sumedenie de restricții” pentru nevaccinați
 
Nu mai departe de 20 octombrie, Klaus Iohannis a anunțat „certificatul verde” ca instrument de validare socială a vaccinaților și de pedepsire a celorlalți, spunând, cu satisfacție, că pe nevaccinați îi așteaptă „o sumedenie de restricții”.
 
Vasile Dâncu (PSD) îi face pe români IDIOȚII EUROPEI fiindcă nu-nțeleg că CERTIFICATUL „VERDE” e „ABSOLUT NECESAR”

Pe 9 noiembrie, Vasile Dâncu (PSD) a spus că nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim „idioții Europei”, neimpunând și noi Nazi-Pass-ul la fel ca lumea „bună” - Italia lui Mussolini și Austria lui Hitler

„Sunt de părere că certificatul verde este absolut necesar, se face o presiune extraordinară asupra noastră, sute de telefoane primim în fiecare zi, legate de certificatul verde, de la justificări religioase, la alte forme pseudoștiințifice. Cred că nu ne putem permite multă vreme de acum încolo să fim idioții Europei”, a decretat liderul PSD, citat de ActiveNews
 
Metoda colonelului: Cum scapi o țară de la viol? Prin convingere 

Desăvârșirea mesajului iohannist o face însă colonelul Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, care a afirmat pe 21 noiembrie, exact când oameni din toate orașele țării protestau împotriva certificatului de vaccinare, că momentan există metode ALTERNATIVE vaccinării obligatorii, ele fiind vaccinarea de bunăvoie și „certificatul verde”. Altfel spus, dacă acestea nu vor funcționa, următorul pas e vaccinarea cu forța, mai ales că Austria, țara de origine a lui Hitler, este tot mai des dată ca model pentru că a anunțat vaccinarea universală obligatorie începând din februarie 2022.
 
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că România vrea să evite vaccinarea obligatorie, iar în acest sens țara noastră are două măsuri importante pe care trebuie să le aplice. „Care sunt aceste măsuri? Cel puțin două importante: vaccinarea, care să fie cât mai extinsă la persoanele cu risc mare, dar și implementarea certificatului verde”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi 24, potrivit Știri pe Surse
 
 
Și din declarațiile lui Arafat pe această temă reiese ca autoritățile vor să evite momentan asocierea campaniei de vaccinare cu vaccinarea obligatorie. Aceasta până când vor ajunge, din pix sau din seringă, la 50% plus 1. În momentul acela, ce este refuzat acum majorității nevaccinate va deveni literă de lege: „voința majorității” va trebui impusă prin obligativitate.