ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tony Blair i-a făcut miercuri „idioți” pe britanicii care n-au făcut până acum injecția Covid în lipsa unui motiv întemeiat, informează The Mirror.
 
 
Consimțământul informat, care îi dă dreptul oricărui pacient să accepte sau să refuze o intervenție medicală, nu pare a fi un motiv suficient de solid pentru ex-premierul pensionar? Dar caracterul experimental al serurilor Covid și faptul că producătorii nu-și asumă răspunderea pentru efectele adverse ulterior apărute nu sunt motive suficiente pentru refuz? Politicianul britanic a lansat o tiradă împotriva milioanelor de conaționali care nu s-au vaccinat cu nici o doză de ser experimental Covid. Scena pare desprinsă din discursul mai junelui confrate român Florin Cîțu, care i-a numit în vară „teroriști” pe cei care se împotrivesc campaniei de inoculare.

Tony Blair s-a dezlănțuit la postul Times Radio: „Dacă până acum nu te-ai vaccinat și ești eligibil și nu ai un impediment medical la vaccinarea Covid, atunci nu ești doar iresponsabil, ci ești de-a dreptul un idiot. Îmi pare rău, vreau să spun, asta ești într-adevăr”.

Timpul va dovedi cine a avut dreptate, cei ce au dat năvală să se inoculeze cu seruri experimentale susceptibile de reacții adverse sau cei care s-au arătat mai circumspecți. După cum spunea o altă eminență maronie a politicii, în privința sănătății proprii, ori ești precaut, ori ești prost. Iar o vorbă din popor spune că cine râde la urmă râde mai bine.

Comentariile lui Tony Blair merg mult mai departe decât cele ale miniștrilor conservatori - care au încercat anterior să evite condamnarea celor care nu și-au făcut încă vaccinul Covid și au exclus obligativitatea vaccinării pentru toată populația.

Până acum, peste 5 milioane de persoane cu vârsta de peste 12 ani din Anglia nu au făcut nici o doză de vaccin Covid. Unii sunt antivacciniști convinși, iar alții au ezitat să se vaccineze din alte motive, explică The Mirror. Oricum ar fi, toate motivele sunt întemeiate când vine vorba de o intervenție experimentală asupra propriului corp, pe care doar persoana în cauză poate s-o decidă sau să o refuze.
 
Blair a rostogolit la Times Radio toate tezele propagandei covidiene pe care le auzim în majoritatea țărilor europene, de la Franța la România: că varianta Omicron este foarte contagioasă (dar fără a spune că OMS a recunoscut că varianta Omicron are simptome mai puțin severe și face, totodată, vaccinurile Covid mai puțin eficiente), că nevaccinații ajung în număr mare la ATI și îngreunează serviciile medicale (când toate știrile care ne parvin din Occident arată că infectările cresc mai ales în rândul persoanelor vaccinate), ba chiar că ar trebui căutați și convinși la vaccinare (o găselniță mai puțin dură decât cea propusă în Austria, unde scepticii vor fi amendați și vânați de controlori), încheind prin aceea că e în interesul lor și al societății să se vaccineze (care interes public dacă, așa cum spunea și Arhiepiscopul Tomisului, bazându-se pe studii internaționale, vaccinații pot la fel de bine să ia și să transmită noul coronavirus?).

Tony Blair a declarat la Times Radio: „Având în vedere că această variantă Omicron este atât de contagioasă, dacă nu ești vaccinat și circuli, o vei lua. (...) Și asta va pune multă presiune asupra serviciilor de sănătate. Aproape jumătate dintre persoanele aflate la terapie intensivă sunt nevaccinate”.
 
Noi am fi mai circumspecți cu aproximațiile: depinde din ce unghi privești și care „jumătate” e „aproape” peste 50% și care e „aproape” sub 50%. Valul 4 s-a dovedit a fi un val al vaccinaților, deși toate televiziunile ne umpleau capul cu ATI-urile care gem de nevaccinați, iar politicienii extremiști cereau deja ca persoanele nevaccinate, deși contribuabile în mod egal la bugetul sănătății, să nu mai primească asistență medicală.

„Acum, nu ar trebui să îi vizăm pe acești oameni care nu sunt vaccinați într-un mod dur. Dar ar trebui să încercăm să mergem după ei și să îi convingem”, consideră Tony Blair în asentimentul Administrației Biden, care a trimis propagandiști ai vaccinării din poartă în poartă.

„Pot exista tot felul de motive. Dar, sincer, este în propriul lor interes - nu mai vorbim de interesul public - ca ei să se vaccineze”, a plusat Blair. Românii sunt de părere că dacă serurile experimentale ar fi fost atât de bune încât oamenii să le considere în interesul lor, atunci le-ar fi cerut ei singuri, nu ar fi așteptat să vină statul să îi constrângă să le accepte împotriva propriei voințe. 

Ca să termine într-un ton mai „vesel”, fostul premier a contrazis politica actualului prim-ministru, Boris Johnson, spunând că a nu impune noi restricții decât după Crăciun poate fi „riscant”, iar guvernul își asumă „un pariu” lăsându-i prea liberi pe cetățeni de sărbători. El s-a corectat, spunând că „nu sunt în favoarea închiderii tuturor”, de unde reiese că ar fi vrut să fie închiși în case de sărbători doar „idioții” care nu s-au vaccinat cu serurile experimentale Covid.