ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Starețul Mănăstirii Sighișoara, arhimandritul Ghelasie Țepeș a trecut la Domnul, noaptea trecută.

Arhimandritul Ghelasie s-a născut în data de 27.05.1962 în localitatea Măgheruș din județul Mureș.

A absolvit Facultatea de Teologie Sibiu în anul 1997 și Facultatea de Drept București în anul 2006.

Părintele Stareț Ghelasie Țepeș a fost hărăzit cu darul de a readuce, duminică de duminică, în fața credincioșilor veniți din toate colțurile țării la Sfintele Liturghii ținute la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara, chipuri de demult, sfinți mutați în sinaxare. Vreme de patru ani, a fost stareț al Mănăstirii Lupșa (Alba). Ulterior, împreună cu cinci călugări, a pus bazele Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara.

Părintele stareț Ghelasie a primit Crucea Patriarhală, cea mai înaltă distincție acordată în Patriarhia Română.

 
Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care au avut fericirea să-l cunoască în viață pe părintele Arsenie Boca. De nenumărate ori el a povestit despre întâlnirea cu acesta și despre impresia puternică pe care Sfântul Ardealului a lăsat-o asupra sa.

„Eu am văzut în dânsul numai harul Lui Dumnezeu. Și, în plus, am aflat după aceea că Părintele Arsenie Boca spunea: «eu am călugări albi în lume». Este vorba aici de curăția sufletească pe care pot s-o aibă și oamenii din lume nu numai călugării. Chiar Părintele spunea :«Măi, nu toți cei din mânăstire se mântuiesc, așa cum nici toți din lume se prăpădesc»”, spunea părintele Ghelasie Țepeș într-un interviu, în urmă cu ceva vreme.

Părintele Ghelasie a trecut la Domnul cu doar două săptămâni înainte de împlinirea a 31 de la trecerea la Domnului a Sfântului Ardealului. Părintele Arsenie Boca a fost primul fost deținut politic propus spre canonizare, cu dosarul completat și studiat de o comisie specială, dosar care,în mod inexplicabil, este pus pe pauză.

„Ne vor lipsi cuvintele deosebite pe care părintele Ghelasie le rostea cu atât de multă dragoste față de cei care îl ascultau. Prin zâmbetul și chipul minunat a reușit să ajungă la inimile oamenilor. Din păcate suntem mai săraci aici pe pământ dar mai bogați cu încă un rugător în cer. Părintele Ghelasie va continua rugăciunile sfinției sale de acolo din cer”, scrie Lumina Cuvântului.
 
Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormitului robului Tău, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!