ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul comunei Cuzăplac, Mircea Pop, s-a stins din viață în această dimineață de 22 septembrie 2022, la vârsta de 55 de ani. Vestea a întristat întreg Sălajul, fiind unul dintre cei mai cunoscuți și cel mai longeviv primar sălăjean, informează presa locală. Pe 29 aprilie a decedat subit și soția sa, Simona Pop.

Citiți și O cercetătoare de la Facultatea de Fizică din Iași a murit subit. Liliana Mihaela Ivan avea 46 de ani și îi murise și fratele de puțin timp

Mircea Pop a fost găsit căzut de rudele sale miercuri dimineața, acestea fiind și cele care au cerut imediat intervenția unui echipaj de la Ambulanța Sălaj. A fost solicitat și elicopterul SMURD, însă Mircea Pop nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au declarat decesul.

Mircea Pop a fost cel mai longeviv primar din județul Sălaj și din întreaga țară, acesta ocupând fotoliul de primar de la revoluție, din 23 decembrie 1989, timp de 9 mandate – 32 de ani.

Mircea Pop a ajuns primar pe când avea doar 23 de ani, după ce a candidat sub sigla PDSR. A fost primar social-democrat, iar la alegerile locale din 2020 a candidat pentru PNL, amintește Graiul Sălajului.

Până în anul 2020, a ocupat mai multe funcții de conducere în cadrul PSD Sălaj printre care și cea de președinte al Ligii Aleșilor Locali ai PSD, iar din 2021, a fost vicepreședinte PNL Sălaj. La ultimele alegeri, Mircea Pop a câștigat un nou mandat cu 85% din voturi.

Înmormântarea va avea loc în biserica din localitatea Tămașa, duminică 25 septembrie, la ora 13:30.

Peste 100 de comentarii de condoleanțe s-au adunat la postarea filialei locale a PNL și un număr similar la cea a filialei PSD Sălaj cât și la anunțul fără cuvinte al Primăriei Cuzăplac.

Pe 16 septembrie aceeași filială PNL deplângea moartea subită a unui alt edil:

„În acest moment dureros suntem alături de familia celui care a fost colegul nostru, Călin Taloș, administrator public al Comunei Horoatu Crasnei, trecut la cele veșnice mult prea devreme.

Vestea fulgerătoare ne-a lăsat un gol imens în suflete!

Nu te vom uita niciodată! Odihnă veșnică!

Colegii din Partidul Național Liberal, filiala Sălaj”.

Călin Taloș avea 50 de ani. El a făcut parte din echipa PNL, după ce în trecut a fost și membru important cu funcție de conducere în PNȚCD.

Călin Taloș era poreclit în comunitate drept „lăptarul”, fiind un suflet bun și o persoană deschisă, cu o viziune bună asupra lucrurilor în comunitate, scria Sălajul Liber pe 16 septembrie. Acesta a trecut la cele veșnice după ce a suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

De dimineață ActiveNews anunța: Continuă decesele pe bandă rulantă în primăriile din România: Primar din Dâmbovița, mort fulgerător, în urma unui AVC

Redăm mai jos doar câteva trimiteri despre decese subite ale unor primari, viceprimari sau funcționari din Primării, în general din comune și sate, din ultima perioadă:

Decese pe bandă rulantă în primăriile din România: Un primar din județul Bacău și un funcționar al Primăriei Târgu Jiu au murit subit

PNL și PSD lovite de CANCER. Consilierul PNL Marius Dorel Postelnicescu, fost președinte PNL Pitești, și primarul PSD de Giroc, Ionel Iosif Toma, morți subit de „o boală necruțătoare și incurabilă”

A murit pe un sezlong în Bulgaria... Infarct.” Decesul subit al șeful serviciului de Parcări din Satu Mare, Liviu Manița, este deplâns de Primăria orașului. În timpul pandemiei, Primăria urla: Vaccinarea este singura cale de a ne recâștiga normalitatea!

Soția viceprimarului PSD de 44 de ani mort subit de AVC în Grecia: A căzut în câteva secunde și a murit în fața copiilor. Un alt om de afaceri a decedat de infarct în Grecia. Observație comentator ActiveNews: Vaccinații pică din picioare ca niște bușteni

Moarte fulgerătoare în Argeș. Un viceprimar s-a prăbușit sub ochii farmacistelor, după ce a intrat să-și cumpere un tensiometru

Moarte subită: primarul Augustin Sărăcuț a fost găsit fără viață în casă de familie

VACCINATĂ - DECEDATĂ. Dorina Șerbănescu, primăriță vaccinistă PNL din Adamclisi: „DA! M-am vaccinat împreună cu toată familia mea!”. A murit pe neașteptate la doar 54 de ani, după ce se internase în spital acuzând probleme de inimă

Valabil și în străinătate:

„Sigur și Eficient”: Val de Morți Subite printre Primarii din Austria și Germania

Primar din Saxonia: politicianul german vaccinist Kristian Tangermann, fost consilier al Ursulei von der Leyen, a murit subit la doar 45 de ani